Foto: LETA

Ceturtdien, 9. maijā, izvērsās asāka vārdu apmaiņa starp deputātu Edmundu Jurēvicu (JV) un Edvardu Smiltēnu (AS), jo "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) vēlējās ar Saeimas lēmumu uzdot valdībai liegt caur Latviju pārvadāt mangāna rūdu uz Krieviju, savukārt "Jaunās Vienotības" (JV) deputāts atgādināja, ka šis jautājums ir atrisināts, jo to iekļaus nākamajā pret Krieviju vērstajā Eiropas sankciju pakotnē.

Rūda joprojām plūst

Smiltēns pamatoja lēmumprojektu ar to, ka latviešu tauta rūpīgi vāc automašīnas tviterkonvojam, vāc palīdzību "Ziedot.lv", sūta visu, ko var un mēģina palīdzēt Ukrainai, turpretī Latvijas valdība mēģina radīt priekšstatu sabiedrībai, ka tā cīnās ar mangāna rūdas piegādēm Krievijai, sakot to, ka šis jautājums tiks iekļauts ES sankcijās.

"Pa šo laiku joprojām no Krievijas oligarham Vekselbergam piederošajām raktuvēm Dienvidāfrikā caur Latvijas ostām uz metalurģijas kombinātiem Krievijā tiek piegādāti resursi - mangāna rūda, lai varētu ražot attiecīgos lādiņus, ar kuriem slaktēs ukraiņus," sacīja Smiltēns.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!