Jaunās partijas (JP) un Tautas partijas (TP) otrdien paredzētās konsultācijas pagaidām nav atceltas, neraugoties uz JP priekšsēdētāja Raimonda Paula atteikšanos tajās piedalīties.
To BNS sacīja JP valdes priekšsēdētājs Ainārs Šlesers.

Viņš gan apliecināja, ka dienas laikā šo jautājumu vēl apspriedīs. Šlesers atkārtoti uzsvēra, ka JP mērķis ir nevis par katru cenu iekļūt valdībā, bet gan veicināt sadarbību starp trim centriskajām partijām.

Vinš atzina, ka "Latvijas Ceļš" pirmdien sarunās ar JP bijis pietiekami konstruktīvs un paudis ieinteresētību sadarboties ar JP. "Ja ir laba sadarbības bāze starp trim centriskajām partijām, tas valstij nesīs vairāk labuma nekā sliktuma," teica Šlesers.

Viņš arī norādīja, ka iespējamās izmaiņas valdībā atkarīgas ne tikai no partijām, bet arī no citiem ārējiem apstākļiem, piemēram, pedofilijas skandāla.

Partijas priekšsēdētājs Raimonds Pauls nepiedalīsies sarunās ar Tautas partiju, jo uzskata tās par nelietderīgām.

Pauls otrdien sarunā ar žurnālistiem Jaunās partijas sarunas ar valdošo koalīciju nodēvēja par "tukšām un nevajadzīgām".

Pēc tikšanās ar "Latvijas Ceļa" vadību viņš ir sapratis, ka Jauno partiju mēģina padarīt par "balsošanas ampelmaņiem". Tomēr tas esot Paula personiskais viedoklis un iespējams, ka sarunās piedalīsies citi JP pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!