Drīzumā uz daudziem valsts reģionālajiem un vietējās nozīmes autoceļiem tiks noteikti satiksmes ierobežojumi, lai nepieļautu šo autoceļu priekšlaicīgu sabrukumu.

Ko norāda VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC), tad tas tiks darīts pavasara šķīdoņa laikā, kad paaugstinātā vides mitruma ietekmē ievērojami samazinās ceļa konstrukcijas nestspēja. LVC arī norāda, ka ceļu savešana kārtībā šajā laikā ir tehnoloģiski neiespējama un tiks veikta tikai tad, kad ceļi būs apžuvuši.

Šāda prakse ir arī visās kaimiņvalstīs ar Latvijai līdzīgiem klimatiskajiem apstākļiem.

Latvijā šie satiksmes ierobežojumi katru gadu tiek noteikti un arī šogad plānoti apmēram 1000 posmos valsts 1. un 2.šķiras autoceļu apmēram 12 000 kilometru kopgarumā visā valsts teritorijā, uzstādot attiecīgas ceļa zīmes, lai uz laiku limitētu transportlīdzekļu pilno masu.

LVC informē, ka transportlīdzekļu pilnās masas ierobežojumu ieviešanas un atcelšanas laiks atkarīgs no laika apstākļu un ceļu tehniskā stāvokļa faktiskajām izmaiņām, kam rūpīgi seko līdzi LVC speciālisti. Paredzams, ka no nākamās nedēļas ierobežojumi būs spēkā visā valsts teritorijā.

Provizoriski, tie varētu tikt atcelti aprīļa sākumā Kurzemē un valsts centrālajā daļā, savukārt austrumu rajonos tie var ilgt līdz pat maija sākumam. Dažos autoceļos, kuru tehniskais stāvoklis ir kritisks, satiksmes ierobežojumi noteikti pastāvīgi visu gadu.

LVC aicina autovadītājus ievērot šos ierobežojumus, jo pretējā gadījumā ceļi kļūs neizbraucami un to savešana kārtībā prasīs ievērojamus papildresursus.

Lai šajā gadalaiku mijas periodā autoceļi nesagrūtu, smagsvara transportlīdzekļiem šķīdoņa laikā pārvietošanās jāierobežo, stingri raugoties, lai braucēji šos ierobežojumus ievērotu.

Nekādas īpašas atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek un netiks izsniegtas. Situāciju katrā rajonā kontrolē LVC rajonu nodaļu darbinieki sadarbībā ar Valsts policiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!