Foto: LETA

Konkursu uz Privatizācijas aģentūras (PA) valdes locekļu amatiem varētu izsludināt jau šonedēļ, šai organizācijai vadītājus ir jāmeklē atklātā konkursā, otrdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Labrīt, Latvija!" sacīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Ministrs gan pieļāva, ka kandidātus konkursam uz PA valdes locekļu amatiem uzrunās arī pats. "Tādu iespēju nevar izslēgt," viņš teica un skaidroja, ka nereti tas nepieciešams, lai iedrošinātu konkrētus kandidātus.

"Domāju, ka vadīt šādu pārmaiņu procesu ir interesanti un es pazīstu diezgan daudzus cilvēkus, kas to redz kā profesionālu izaicinājumu," teica ministrs.

Jau vēstīts, ka Privatizācijas aģentūras (PA) ārkārtas akcionāru sapulcē pirmdien ir nomainīta aģentūras līdzšinējā vadība un uz pusi samazināts valde sastāvs, portālu "Delfi" informēja ekonomikas ministra Daniela Pavļuta preses pārstāve Daiga Grūbe.
Akcionāru ārkārtas sapulcē pieņemti grozījumi PA statūtos, uz pusi samazinot valdes locekļu skaitu, un līdz jauno valdes locekļu konkursa noslēgumam iecelta pagaidu valde divu cilvēku sastāvā, lai nodrošinātu PA darbības stabilitāti, nepārtrauktību un tai uzticēto pienākumu profesionāli un kompetentu izpildi.

PA valdes priekšsēdētāja pienākumus no otrdienas, 11.septembra, līdz jaunās valdes iecelšanai pildīs Ansis Spridzāns, kurš ir Latvijas Riska kapitāla asociācijas valdes loceklis un līdz šim bija zvērinātu advokātu biroja "Sorainen" vecākais jurists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!