Foto: LETA
Zatlera Reformu partijas (ZRP) deleģētais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts ministrijas valsts sekretāra Jura Pūces kompetenci vērtē kā augstu, tomēr viņa tikšanās ar "Vienotības" politiķi Edgaru Jaunupu un ZRP šķeltnieku līderi Klāvu Olšteinu vērtē kā ierēdņa profesionālajai ētikai neatbilstošas, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" atzīst Pavļuts.

Vaicāts, vai nedomā nomainīt Pūci, kurš ir Jaunupa klasesbiedrs, strādājis kopā ar EM bijušo parlametāro sekretāru Olšteinu un nesen redzēts ar abiem tiekamies Rīgas kafejnīcās, Pavļuts atvaicā: "Pret ko? Kādā ziņā [pret] labāku [kadru]?" Vaicāts, vai uzskata, ka Pūce labi strādā, ministrs norāda, ka "ierēdņu klajas attiecības ar politiķiem, manuprāt, nav atbilstošas ierēdņu profesionālajai ētikai".

"Es savulaik pats esmu bijis valsts sekretārs [Kultūras ministrijā], ierēdnis un biju partijā, bet, kamēr strādāju par valsts sekretāru, es partiju ignorēju, partija ignorēja mani un es netikos publiskās vietās ar plaši pazīstamiem partijas pārstāvjiem," uzsver Pavļuts.

Ministra uzskats ir, ka "ierēdnim ir jāspēj saglabāt saprātīgu neitralitāti, jo tā ir profesionalitātes pazīme".

Tomēr Pavļuts arī uzskata, ka Pūces kompetence daudzās jomās ir ļoti augsta. "Šajā ziņā mēs profesionāli gluži labi sadarbojamies, un mans uzstādījums noteikti nav nomainīt cilvēkus, kuri, manuprāt, labi tiek galā ar saviem pienākumiem," saka ekonomikas ministrs.

Tomēr viņš uzsver: "Sastopoties ar kādiem trūkumiem, neizdarībām vai ar mani nesaskaņotām darbībām, tas pilnīgi noteikti ir pamats, lai aplūkotu jautājumu, ka kaut kas jādara savādāk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!