Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē (RRP) sākts kriminālprocess pret vecākiem, kas piedzērušies pazudēja savu četrus mēnešus veco meitiņu, bet bāriņtiesa paātrinātā kārtībā šiem vecākiem atņēmusi bērna aprūpes tiesības.
Kriminālprocess pret vecākiem sākts pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību, pastāstīja RRP Preses un sabiedrisko attiecību sektora pārstāve Zane Bērziņa.

Rīgas Bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieks Aivars Krasnogolovs sacīja, ka bāriņtiesa ir pieņēmusi pagaidu vienpersonisku lēmumu par aprūpes tiesību atņemšanu vecākiem. Tas nozīmē, ka bāriņtiesai 15 dienu laikā vēl būs jālemj par aprūpes tiesību atņemšanu vai atjaunošanu.

Bērziņa pastāstīja, ka gan ceturtdien, gan piektdien policija pratinās meitenītes vecākus. Bērna māte policijai esot atzinusi, ka tajā dienā bijusi ļoti stiprā alkohola reibumā, tādēļ nevarēja atcerēties, kur savu zīdaini atstājusi. Kad abi ar bērna tēvu attapušies, ka bērna nav, tūlīt devušies uz policiju. Vakar bērna dzīvesvietā pabijuši arī sociālie darbinieki, lai apsekotu dzīves apstākļus. Māte esot meitiņu apmeklējusi arī slimnīcā.

23.jūlijā ap plkst.4.30 policijā vērsās 2008.gada martā dzimušās Viktorijas Langrātes vecāki un ziņojuši, ka viņiem pazudis bērns. Vecāki no Teikas pirmdien ieradušies ciemos pie paziņām Latgales priekšpilsētā. Mazais bērns ratiņos atstāts pie kādas daudzstāvu mājas, bet vecāki devušies pie saviem paziņām. Viņi sacījuši, ka bērnu atstājuši kādas sievietes uzraudzībā. Vecāki ar paziņām lietojuši alkoholu, bet, kad nogājuši lejā, ne bērns, ne sieviete vairs neesot bijuši atrodami. Ģimene esot nelabvēlīga. Bērns ratiņos pie mājas atstāts jau naktī. Jau tās pašas dienas vakarā meitenīte tika atrasta.

Zīdaini atrada ap plkst.22.30 Jāņa Asara un Lienes ielas krustojumā. Par bērna atrašanu policijai ziņojusi kāda sieviete, kas acīmredzot bija dzirdējusi masu medijos izskanējušo informāciju par, iespējams, nozagtu bērnu.

Bērns patlaban nogādāts slimnīcā, taču viņam nav nekādu miesas bojājumu.

Par bērna tālāko likteni atbildīgie dienesti lems tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!