Foto: LETA
Pēc svētdienas, 17. janvāra, incidenta Ikšķilē, kur pastaigājoties uz Meinarda salu Daugavas ledū ielūza ģimene ar zīdaini, Reģionālā pašvaldības policija pastiprināti kontrolēs krasta apkārtni, portālu "Delfi" informēja tās pārstāvis Māris Jurēvičs.

Jurēvičs atzina, ka norobežot teritoriju, apvelkot to ar lentēm vai ko citu, ir neiespējami tās izmēra dēļ, taču policija iekļaus bīstamo pastaigu vietu savā patrulēšanas maršrutā.

Policijas priekšnieks atzina, ka novadā ir tikai viena policijas ekipāža, un nepārtrauktu policijas dežurēšanu nodrošināt nevar, turklāt Meinarda salas apkārtne ir iecienīts maršruts vien brīvdienās – darba dienās cilvēku teju nav.

Reģionālās pašvaldības policijas Ikšķiles nodaļas priekšnieks Jānis Indriksons portālam "Delfi" pastāstīja, ka, vienojoties ar novada domi, Daugavas krasta apkārtnē tiks izvietoti informatīvi materiāli par to, ka uz ledus atrasties ir bīstami.

Jau ziņots, ka svētdien, 17. janvārī, kāda ģimene ar zīdaini, pa Daugavas ledu dodoties pastaigā līdz Meinarda salai, ielūzusi ledū. "Tikai veiksmīgas sagadīšanās dēļ, un tam, ka blakus atradās cilvēki, kuri devās palīdzēt nelaimē nokļuvušajai ģimenei, šī pastaiga beidzās bez bojā gājušiem," vēstīja Reģionālā pašvaldības policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!