Foto: PantherMedia/Scanpix

Vairāk nekā 20 cilvēku stāv rindās sakaru kompānijas "Lattelecom" klientu apkalpošanas centros, gaidot savu kārtu virszemes televīzijas viedkaršu saņemšanai, turklāt no rindām izvairīties nevar, arī ierodoties agri no rīta, novēroja biznesa portāls "Nozare.lv".

"Lattelecom" klientu apkalpošanas centros lielveikalā "Origo" un uz Brīvības un Dzirnavu ielas stūra desmitiem cilvēku gaidīja rindās. Uz jautājumu, cik vidēji ilgi jāgaida, lai saņemtu gaidīto pakalpojumu, vairums atbildēja, ka vidēji tā esot stunda.

Galvenais iemesls, kāpēc cilvēki masveidā ir pieteikušies maksas kanālu pakām, ir koncerna "Modern Times Group" (MTG) lēmums no bezmaksas apraides izņemt populāros televīzijas kanālus TV3 un LNT, paskaidroja rindās stāvošie.

Tā kā bezmaksas kanālus varēja vērot bez viedkartes, vairums klātesošo bija ieradušies tās saņemt. Daži cilvēki ar nožēlu paziņoja, ka iegādātie virszemes TV dekoderi viedkartes neatbalstot un tāpēc esot spiesti iegādāties no jauna arī šīs ierīces. Klientu centra darbinieks "Nozare.lv" norādīja, ka lielais cilvēku daudzums daļēji skaidrojams arī ar atlaidēm, ko "Lattelecom" piedāvājot saviem klientiem.

Lielākā daļa no sastaptajiem cilvēkiem bija pensionāri, īpaši Centrālajā dzelzceļa stacijā, kur vairāki cilvēki pastāstīja, ka pēc kārotā televīzijas komplekta uz galvaspilsētu ieradušies no dažādiem Latvijas reģioniem.

Līdzīga situācija ar rindām bija novērojama arī iepriekšējās dienās, un cilvēki ir vīlušies, ka "Lattelecom" nav gatavs šādam klientu pieplūdumam. Daļa cilvēku nav paguvuši izstāvēt rindas, jo bijis jāsteidz uz vilcienu.

Klientu centra darbinieki "Nozare.lv" paskaidroja, ka gaidīšanas laiks atšķiras atkarībā no tā, pēc kā klients nācis, jo klientu plūsmas tiek nodalītas. No gaidīšanas izvairīties nevarot, arī ierodoties agri no rīta, cilvēki sākot drūzmēties jau ap astoņiem rītā, paskaidroja "Lattelecom" klientu centrā Brīvības ielā 33. "Rīt rindām vajadzētu mitēties, jo beigsies atlaides," bilda sakaru kompānijas darbinieks.

Pēc "Nozare.lv" novērojumiem gados vecākajiem lauku iedzīvotājiem gan nav īstas skaidrības, kas tieši viņiem vajadzīgs, tādēļ iespējams, ka atlaides nav svarīgākais iemesls, kādēļ veidojas rindas.

Kā ziņots, 2012.gadā notika MTG un LNT apvienošanās. Konkurences padome (KP) atļāva MTG iegādāties LNT, izvirzot vairākus noteikumus, kas tās ieskatā novērš iespējamo kaitējumu konkurencei. Turklāt KP patur tiesības līdz 2017.gada beigām likt apvienošanās dalībniekiem daļu savu aktīvu pārdot.

Viens no KP nosacījumiem bija, ka apvienošanās gadījumā programmām TV3 un LNT jābūt pieejamām bezmaksas apraidē vismaz līdz 2013.gada 31.decembrim. Šis nosacījums ir ievērots. Taču šo kanālu no 2014.gada bezmaksas apraidē vairs nebūs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!