Foto: DELFI

Pēc divu mirušo sajaukšanas Paula Stradiņas Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) morgā piederīgie apsver iespēju vērsties tiesā pret Stradiņa slimnīcu arī par morālā kaitējuma piedziņu, savukārt policija radiniekiem sola drīzu mirušās ekshumāciju, ceturtdien, 5. janvārī, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Jau iepriekš ziņots, ka aizgājušā gada nogalē, bēru dienā mirušās radiniekus sagaidījis pārsteigums – bēru drānās bija ietērpta sveša sieviete. Piektdien, 6. janvārī, būs pagājušas tieši septiņas dienas kopš šī notikuma.

Kā raidījumam stāstīja mirušās meita, izmeklēšana policijā notiek ļoti lēni un komunikācija esot apgrūtināta. "Turēt mūs neziņā ir briesmīgākais, kas var notikt," viņa sacījusi LTV.

Kā ziņo "Panorāma", šajā lietā kriminālprocess ierosināts Rīgas Zemgales iecirknī, bet jebkādu tīšu kavēšanos policijā noliedz, skaidrojot, ka esot bijis jānopratina daudz liecinieku. Tāpat arī šajā lietā nu jau ir divas cietušās ģimenes.

Ekshumācija jeb mirušās kapa atrakšana notiks tuvākajās dienās, raidījumam sacīja Rīgas Zemgales iecirkņa priekšnieks Didzis Matīss.

Tāpat raidījums vēsta, ka lietā tiek izmeklēta slimnīcas morga darbinieku nolaidība. Ja viņu vaina tiks pierādīta, notiesājoša sprieduma gadījumā par šādu nolaidību paredzēts naudas sods, piespiedu darbs vai īslaicīga brīvības atņemšana.

Savukārt Stradiņa slimnīca izplatījusi paziņojumu, ka darbinieki, visticamāk, darbu morgā zaudēs, vēsta "Panorāma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!