Valles pagastā šopavasar sāks remontēt ūdens un kanalizācijas sistēmu, kā arī būvēs jaunu ūdens pievadu, kanalizācijas vadu un attīrīšanas iekārtas, vēsta laikraksts "Staburags".

Pagājušajā un šajā nedēļā potenciālie darbu veicēji kopā ar Valles pagasta pašvaldības aģentūras direktoru Ziedoni Jankužu dabā apskata būvdarbu norises vietu.

Šis ir projekts, ko atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Projektis paredzēts apdzīvotajām vietām līdz 2 tūkstošiem iedzīvotāju. Tam paredzētā summa ir 605 tūkstoši eiro, no kuras 15% ir Vecumnieku novada domes budžeta līdzekļi. Saskaņā ar Eiropas prasībām 50 gadu laikā naudai vajadzētu būt atpelnītai.

Pēc projekta Vallē zemē ievietos ūdensvadu 2,5 kilometru garumā un pusotru kilometru garu kanalizācijas cauruļu sistēmu.

Daudzdzīvokļu un privātmājas Liepu ielas apkārtnē, kā arī Valles vidusskolā veco ūdensvadu nomainīs ar jaunu, kā arī paredzēts ūdens ņemšanas vietas — artēziskās akas — remonts. Savukārt agasta pārvaldei, degvielas uzpildes stacijai un visām privātmājām Ezera un Dārza ielā plānotas lielākas pārmaiņas. Dažas ūdens ņemšanas vietas un vairākas noteces akas aizstās ar vienu sistēmu, to pieslēdzot par projekta līdzekļiem jaunuzceltajām attīrīšanas iekārtām.

Pagājušā gadsimta 70. gados izveidotās lokālās notekūdeņu savākšanas sistēmas iedzīvotāji piekrituši pieslēgt kopējam tīklam, un tādas saimniecības, kurām nāksies pieslēgties patstāvīgi, ir vien četras.

Vallieši darbu veicēju pieteikumus vēl gaidīs līdz 13. februārim. Darbus sāks ne agrāk kā 1. maijā. Pabeigt plānots līdz oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!