Pensionāri šogad iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijas var iesniegt pēc atmaksājamās pensijas daļas saņemšanas, informē Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

VID ir pagarinājis iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijas iesniegšanas termiņi pensionāriem, lai viņiem nebūtu jāveic par 2009.gada ienākumiem iesniegtās gada ienākumu deklarācijas precizēšana.

Tādējādi tās personas, kurām saskaņā ar likumu "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" ir pienākums iesniegt gada ienākumu deklarāciju VID ne vēlāk kā līdz 1.aprīlim, šogad gada ienākumu deklarāciju par 2009.gadu VID varēs iesniegt līdz 1.jūlijam, bet aprēķināto nodokļa summu iemaksāt budžetā ne vēlāk kā līdz 16.jūlijam. Gadījumā, ja aprēķinātā budžetā maksājamā nodokļa summa pārsniedz 450 latus, tad maksātājs to var iemaksāt budžetā trijās reizēs — līdz 16.jūlijam, 16.augustam un 16.septembrim, katru reizi iemaksājot trešo daļu no šīs summas.

Savukārt tās personas, kuras brīvprātīgi vēlas iesniegt gada ienākumu deklarāciju par 2009.gadu, lai saņemtu no budžeta pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli, tai skaitā par attaisnotajiem izdevumiem, VID šo deklarāciju iesniedz pēc atmaksājamās pensijas daļas saņemšanas šī gada aprīlī.

Šis izmaiņas ir noteiktas Pensiju ieturējumu atmaksāšanas likumā.

VID atgādina, ka gada ienākumu deklarācijas par 2009.gadā gūtajiem ienākumiem jāiesniedz līdz 2010. gada 1. Aprīlim. Jautājumu un neskaidrību gadījumā VID aicina zvanīt uz informatīvo tālruni 1898. Tāpat iedzīvotājiem ir iespēja saņemt konsultācijas elektroniski, rakstot VID nodaļu konsultantiem, vai klātienē VID nodaļās. Kontaktinformācija ir pieejama VID mājas lapas sadaļā Kontakti-Konsultācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!