Neskatoties uz jaunajām liecībām par "aplokšņu algām" labklājības ministres (KPV LV) iepriekš pārstāvētajā uzņēmumā SIA "Monēta", politiķe no amata atkāpties negrasās.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka kopš janvāra, kad labklājības ministres amatam izvirzīja un vēlāk apstiprināja Saeimas deputāti Petraviču, ir saglabājusies šaubu ēna par to, ka uzņēmumā SIA "Monēta", kurā Petraviča vadīja finanses, ilgstoši maksātas "aplokšņu algas".

"Delfi" jau vairākkārt ziņoja par šo jautājumu, tai skaitā publicējot darbinieku, kuri vēlējas saglabāt anonimitāti, liecības. Sarunai "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā piekrita arī bijušais uzņēmuma darbinieks Dainis Prātiņš, kurš bez anonimitātes intervijā apliecināja — no Petravičiem saņēmis aplokšņu algu.

Otrdien Petraviča atkārtoti norādīja, ka viņas vīram piederošajā uzņēmumā "aplokšņu algas" nav maksātas, taču ar Prātiņa teikto vēl nav iepazinusies. "Es to neuztveru kā kaut kādu sevis apkaunošanu, jo man nav jāatbild par lietām, kuras es neesmu darījusi," sacīja Petraviča.

"(uzņēmums – aut. piez.) Pieder manam vīram, bet man tur nepieder nekādas kapitāldaļas. Es tik pat labi varēju strādāt "Maximā" vai "Rimi". Vai ne tā?" sacīja ministre, piebilzdama, ka "tā nav manas reputācijas lieta. Jo nekas nelikumīgs nav veikts."

"Pirmkārt, es netieku apmelota. Tiek apmelots uzņēmums. Un uzņēmumam arī attiecīgi būtu jārīkojas," uzskata politiķe.

Pēc vairākkārtīgiem žurnālistu jautājumiem par politiķes viedokli saistībā ar šaubu ēnu pār viņas vīra uzņēmumu, Petraviča sacīja: "Bet nu paklausīties, ja jūs man sakiet, ka es esmu kaza, es saku – nē. Jūs sakiet – nē, bet es esmu. Kā tad man attaisnoties?"

Petraviča nekomentēja to, vai publiski izskanējušās ziņas varētu ietekmēt pielaides valsts noslēpumam saņemšanu. Šajā jautājumā viņa aicināja vērsties pie atbildīgajām institūcijām.

Jaunās valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) pēc valdības sēdes portālam "Delfi" norādīja, ka demisiju ministrei šobrīd neprasīs, bet sagaida Petravičas sadarbību ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID).

Ņemot vērā, ka publiski tiek pausts, ka VID jau ir veicis pārbaudes SIA "Monēta", portāls "Delfi" vērsās arī pie dienesta. VID portālam "Delfi" norādīja, ka dienestam nav tiesību publiski izpaust informāciju, kas ir dienesta rīcībā gan par konkrētu uzņēmumu, gan veicamiem kontroles pasākumiem.

"Bez šaubām, darbs ar uzņēmumu notiek," pauda dienestā, taču konkretizēt skaidrojumu VID nav tiesīgs.

Kā uzsvēra dienestā, saņemot sūdzības par pārkāpumiem, VID tās vienmēr izvērtē un lemj par pārbaudes pasākumu uzsākšanu. Ievērojot principu "Konsultē vispirms", VID vienmēr vispirms komunicē ar uzņēmumu. Ja preventīvais darbs ar uzņēmumu nerezultējas ar panākumiem, piemēram, neizdodas sazināties, lai iegūtu atbildes uz VID jautājumiem, seko kontroles pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!