Ekonomiskās situācijas dēļ SIA "Jumāras īpašums" pagaidām ir atteikusies no vērienīgās viesnīcas būvniecības ieceres netālu no Centrālās dzelzceļa stacijas kvartālā starp E. Birznieka-Upīša, Satekles, Elizabetes un Dzirnavu ielu.
Tā vietā zemesgabalā E. Birznieka-Upīša ielā 2, kur patlaban atrodas autostāvvieta, uz laiku plānots izveidot tirgus laukumu, kur pašmāju ražotāji realizētu savu produkciju, pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Andris Brikšķis.

Viesnīcas "X-hotel" būvniecības ieceri Rīgas dome apstiprināja jau 2006. gadā, bet pērn Būvvalde akceptēja arī viesnīcas būvprojektu.

Ēku bija iecerēts veidot kā četru zvaigžņu viesnīcu, un tās platība bija plānota apmēram 8000 kvadrātmetru. Sešu stāvu ēka iecerēta ar plašu dzeltenas nokrāsas stikla pasāžu, un projektā bija paredzēts ieguldīt ap desmit miljoniem latu.

"Nākotnē viesnīca būs, bet pašreizējos apstākļos investoru interese apsīkusi, un uzņēmuma akcionāri nolēma pagaidām projektu apturēt. Tā vietā vēlamies izveidot tirgus laukumu, kur savu produkciju realizētu pašmāju zemnieki. Plānojam koncentrēties uz ekoloģiskajiem produktiem, veidojot "zaļo tirgu"," skaidroja Brikšķis.

Uzņēmējs pauda cerību, ka tirgus laukumu varētu izveidot sešu līdz septiņu mēnešu laikā, ja vien neradīsies birokrātiski šķēršļi. Brikšķis pagaidām nevēlējās norādīt plānotās investīcijas, skaidrojot, ka viss esot vēl tikai pašā plānošanas sākumā.

Tirgus būvniecības priekšlikums paredz izveidot trīs nojumes, zem tām būtu izvietoti 27 moduļveida namiņi vai kioski. Zemesgabalā esošo trīs stāvu ēku, kas ir grausts, paredzēts rekonstruēt, tajā izvietojot kantori un tirgum nepieciešamās palīgtelpas. Zemes gabala vidū būtu izvietoti tirdzniecības galdi.

Rīgas Būvvalde šonedēļ nolēma tirdzniecības vietas projektēšanai izsniegt plānošanas un arhitektūras uzdevumu. Konkrēto uzņēmēju priekšlikumu par "zaļo tirgu" gan Būvvalde noraidīja, jo tas neatbilstot "zaļā tirgus" koncepcijai.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija, "Jumāras īpašums" pilnībā pieder Kiprā reģistrētai kompānijai "Perlroy Investments Limited". SIA "Jumāras īpašums" pamatkapitāls ir 200 000 latu, bet kā vienīgā valdes locekle norādīta Gundega Ramane.

Iepretim plānotajam tirgus laukumam Elizabetes ielā kompānija "Merks" būvē "Happy Trails" viesnīcu. Savukārt turpat netālu bijušās "Latvijas Pasta" centrālās ēkas vietā plānots uzbūvēt daudzfunkcionālu centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!