Foto: LETA

Pie frakcijām nepiederošā deputāte Glorija Grevcova, kura pērn platformā "TikTok" aicināja cilvēkus "pieminēt savus radiniekus un bojā gājušos", noliekot ziedus, šogad esot apņēmusies viedokli 9. maijā nepaust un klusēt. "Tas bija pagājušajā gadā, kad es vēl nebiju deputāte. Vai es šogad aicināšu pārkāpt likumu? Protams, ka ne," turpina deputāte. Šogad mainījusies ne tikai Grevcovas nostāja, bet arī Uzvaras parka apkaime – šis būs pirmais 9. maijs, kad te vairs nesliesies piemineklis, kuru savulaik ieskāva gan prāvs ziedu klājums, gan skaņas no vērienīgām ballītēm. "Delfi" skaidro, ko šogad ieplānojušas organizācijas, kuru biedri ierasti bijuši 9. maija svinētāju rindās.

Saeimas deputāte Grevcova pauž, ka izstāšanās no partijas "Stabilitātei!" viņai esot nākusi par labu, tostarp novedusi pie lēmuma par saviem plāniem 9. maijā klusēt. Viņa cilvēkus mudina neiztaisīties par "klauniem" un nepadoties kādām provokācijām. Aicināt uz ko pretēju nozīmētu vien šķelt sabiedrību, viņa turpina un piebilst: "(Tādā gadījumā) sabiedrība pavelkas un iet apzināti vai neapzināti pārkāpt likumu, un pēc tam cieš. Un pēc tam, protams, pie visa ir vainīga valdība un visi pārējie, tikai ne cilvēki, kuri aicināja pārkāpt likumu."

9. maijā publiski pasākumi, izņemot Eiropas dienas pasākumus, notikt nedrīkst, pirms nedēļas lēma Saeima. Tiesa, vēl pirms šī likuma pieņemšanas Rīgas dome nebija saņēmusi nevienu pieteikumu par kādu gājienu, piketu vai koncertu. Pasākumu nepieteikšana arī ir viens no iemesliem, kāpēc, piemēram, Latvijas Krievu savienības (LKS) priekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs šo Saeimas lēmumu sauc par "stulbu"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!