7.septembrī, kad Saeima lems par Ģenerālprokuratūras prasību izdot kriminālvajāšanai deputātu Jāni Ādamsonu, pie parlamenta ēkas notiks divi piketi viņa atbalstam. Abi pasākumi ir saskaņoti ar pilsētas izpilddirektoru Andri Grīnbergu.
Par plānotajiem pasākumiem informēta arī pašvaldības policija.

Jau ziņots, ka balsojums par Ādamsonu plānots 7.septembrī un līdz šim to jau noraidījusi Saeimas Juridiskā un Mandātu un iesniegumu komisija. Pirmdien par to lemj "tēvzemieši", kuru balsis tiek uzskatītas par izšķirošām.

Jau vēstīts, ka Ādamsona nodošanu kriminālvajāšanai atbalstījusi Tautas partijas frakcija, kurā ir 24 deputāti, un vairākums "Latvijas Ceļa" (LC) deputātu. Trijiem LC deputātiem dota atļauja nepiedalīties balsojumā, līdz ar to frakcijas lēmums atbalstīt ģenerālprokurora lūgumu attiecas uz pārējiem 18 LC deputātiem.

Iespējams, ka Ādamsona nodošanu kriminālvajāšanai atbalstīs arī kāds Jaunās partijas deputāts, jo JP deputāts Ainārs Šlesers, pēc neoficiālām ziņām, Mandātu un iesniegumu komisijā atbalstīja ģenerālprokurora lūgumu.

Ādamsona izdošanu neatbalstīs sociāldemokrātu frakcija ar 14 deputātu balsīm un arī kreiso frakcija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" ar 16 balsīm.

Pieci pie partijas nepiederoši Jaunās partijas frakcijas deputāti neatbalstīs Ādamsona izdošanu kriminālvajāšanai, informēja JP frakcijas vadītāja Ingrīda Ūdre. Šo nostāju varētu atbalstīt arī kāds no pārējiem trim frakcijas deputātiem, kuri ir JP biedri.

Ja TB/LNNK izšķirtos par nepiedalīšanos balsojumā, visticamāk, Ādamsons tiks nodots kriminālvajāšanai. Savukārt, ja TB/LNNK frakcija izlems par brīvo balsojumu, rezultāts būs neprognozējams līdz pat balsošanas brīdim.

Ja Saeima Ādamsonu kriminālvajāšanai neizdos, krimināllieta pret viņu būtu jāizbeidz, ceturtdien žurnālistiem sacīja ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Savukārt, ja Saeima izdos Ādamsonu kriminālvajāšanai, šīs lietas prokurors pieņems lēmumu par deputāta saukšanu pie kriminālatbildības un visi jautājumi, kas saistīti ar izmeklēšanu, iespējamo drošības līdzekļu piemērošanu Ādamsonam, tad būs šī prokurora kompetencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!