Šī gada novembrī veiktajā sabiedriskās domas aptaujā iegūtie dati liecina, ka Latvijas dalību ES pozitīvi vērtē 28% aptaujāto (oktobrī – 25,7%). Negatīvu attieksmi pauduši 25,1% (oktobrī – 21,6%). Atbildi "ne laba, ne slikta lieta" izvēlējušies 43% aptaujas dalībnieku (oktobrī – 46,8%), informēja ES Informācijas centrā.
Latvijas dalību ES par "labu lietu" biežāk nekā caurmērā atzinuši latvieši, iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, Latgalē dzīvojošie, aptaujātie ar augstiem ienākumiem.

Neitrālu attieksmi – atbildi "ne laba, ne slikta lieta" – biežāk izvēlējušies aptaujātie vecumā no 25 līdz 39 gadiem, iedzīvotāji augstāko izglītību, aptaujātie ar zemiem vai vidēji augstiem ienākumiem, valsts sektorā nodarbinātie, Zemgalē, kā arī lauku apvidos dzīvojošie.

Latvijas dalību ES kā "sliktu lietu" biežāk vērtējuši respondenti, kuri vecāki par 55 gadiem, pētījuma dalībnieki ar pamatizglītību, nestrādājošie, citu tautību pārstāvji, respondenti ar zemiem ienākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!