Būtiski palielinājies pārkāpumu skaits būvniecībā, informēja Rīgas domes Administratīvās komisijas priekšsēdētājs Jānis Liniņš (TP).
Viņš norādīja, ka komisijas sēdē izskatītas 22 lietas, no kurām 15 administratīvā pārkāpuma protokolus būvinspektori un pašvaldības policisti sagatavojuši par Būvniecības noteikumu pārkāpšanu.

"Ir sākusies būvniecības sezona, un joprojām sarūgtina, ka daudzas firmas turpina savos biznesa projektos "ieplānot" soda naudu, izvēloties labāk maksāt sodu nekā ciest zaudējumus sakarā ar neplānotiem projekta attīstīšanas kavēkļiem, piemēram, projektu izstrādi vai to saskaņošanu ar pašvaldības iestādēm," sacīja komisijas priekšsēdētājs.

"Izbrīna arī šo uzņēmēju drosme, uzņemoties risku, ka projektu vispār var nesaskaņot un līdz ar to būvniecībā ieguldītie līdzekļi būtu norakstāmi zaudējumos," norādīja Liniņš.

Piemēram, AS "Mira" par objekta pārbūvi bez būvatļaujas Krasta ielā 105 uzlikts 2500 latu sods, bet firmai "Pūces birzs" - 4500 latu sods. Firma steidza būvēt deviņu stāvu māju Pūces ielā gan bez saskaņota būvprojekta, gan bez būvatļaujas, gan bez būvniecības apdrošināšanas.

Komisija izskatīja sešas lietas par iedzīvotājiem, kuri dzīvo bez pases, nav deklarējuši dzīvesvietu, un par vairākiem ārvalstu pilsoņiem, kuri, uzturoties Rīgā, neievēro Latvijā spēkā esošos normatīvos aktus.

Administratīvās komisijas priekšsēdētājs stāstīja, ka komisija noteikusi kopumā 10 100 latu sodu par dažādiem pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!