Saistībā ar kadastrālā novērtējuma palielināšanos no nākamā gada Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) rosina paredzēt nekustamā īpašuma minimumu, ko neapliktu ar nekustamā īpašuma nodokli.
Šodien, tiekoties ar reģionālo laikrakstu pārstāvjiem, valdības vadītājs sacīja, ka neatbalsta sasteigtu nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu reformu, ko Tieslietu ministrijas vēlas panākt ar Valsts zemes dienesta starpniecību.

Premjers atkāroti norādīja, ka valdība nevar pieļaut to, ka cilvēkiem, kas dzīvo, piemēram, Jūrmalā, no nākamā gada tik būtiski palielinās nodokļa maksājums par nekustamo īpašumu, ka tie ir spiesti savas dzimtas mājas pārdot.

Kalvītis uzskata, ka varētu paredzēt kādu īpašuma minimumu vienam iedzīvotājam, kuru ar nodokli neapliktu. Šajā gadījumā nodoklis būtu jāmaksā tikai par to īpašuma daļu, kas pārsniegtu noteiktu minimuma apmēru.

Valdības vadītājs uzskata, ka nepārdomātus lēmumus saistībā ar nekustamā īpašuma nodokļa aprēķinu kārtības maiņu nevajadzētu pieņemt, jo tie varētu novest pie mājsaimniecību bankrotiem.

Valdība par nekustamo īpašumu kadastrālā novērtējuma aktualizāciju un ar to saistīto nodokļu maksājumu pieaugumu spriedīs nākamnedēļ, 7.februārī. Jau ir izskanējis, ka varētu samazināt nodokļa likmi no pašreizējiem 1,5% līdz 1%, savukārt partija "Jaunais laiks" aicina izšķirties par straujāku likmes samazinājumu - līdz 0,5%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!