Foto: LETA

Saskaņā ar Priekšvēlēšanu aģitācijas likumu vēlēšanu dienā un vienu dienu pirms tām - 23. un 24. maijā - ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācija.

Sestdien, 24.maijā, Latvijā notiks Eiropas Parlamenta (EP)vēlēšanas.

Jau 30 dienas pirms tām valsts un pašvaldību institūciju un to kapitālsabiedrību izdotajos preses izdevumos ir aizliegts ievietot intervijas ar deputātu kandidātiem. Tāpat nedrīkst publicēt rakstus, kuros norādīts, ka tajos minētā persona kandidē EP vēlēšanās.

Savukārt vēlēšanu dienā un dienu pirms tām
priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana ir aizliegta arī elektronisko plašsaziņas līdzekļu radio programmās un raidījumos, publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos, internetā, kā arī telpās, kuras aģitācijas veicējiem var piešķirt valsts un pašvaldību institūcijas un to kapitālsabiedrības.

Jau vēstīts, ka KNAB sācis pārbaudes par iespējamu slēptu EP priekšvēlēšanu aģitāciju. Lai gan birojam ir aizdomas, tomēr rupji pārkāpumi nav konstatēti.

Divas no partijām jau līdz 15.maijam bija sasniegušas 98% no likumā pieļaujamā izdevumu apmēra priekšvēlēšanu aģitācijai.

Priekšvēlēšanu aģitācijas periodā pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām - no 25.janvāra līdz 24.maijam - partija vai to apvienība priekšvēlēšanu izdevumiem drīkst izlietot summu, kas nepārsniedz 317 247 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!