Valsts Zivsaimniecības pārvalde (VZP) Mazo Baltezeru, iespējams, iznomās SIA "Makšķernieku klubs "Pasaule"", informēja VZP priekšnieks Normunds Riekstiņš. Makšķernieku klubs vērsies VZP, prasot Mazā Baltezera iznomāšanu licencētas makšķerēšanas organizēšanai. Klubs iesniedzis detalizētu ezera apsaimniekošanas plānu.
Pēc Riekstiņa teiktā, līdz šim ne Lielrīgas Reģionālā vides pārvalde, ne Ādažu un Garkalnes pašvaldības nav izteikušas iebildumus pret Mazā Baltezera iznomāšanu makšķerēšanas organizēšanai. Patlaban Lielrīgas Reģionālā vides pārvalde un pašvaldības gatavo priekšlikumus, kas būtu jāietver ezera nomas līgumā.

Kā atzina VZP nomas līgumu un licenču nodaļas vadītājs Juris Jugbārdis, Lielrīgas Reģionālā vides pārvalde atsūtītajā atzinumā neiebilst pret Mazā Baltezera iznomāšanu ar noteikumu, ja ezers tiks iznomāts amatierzvejai - makšķerēšanai.

Runājot par termiņu, uz kādu varētu tikt iznomāts Mazais Baltezers, Riekstiņš teica, ka tas būs zināms, tiklīdz tiks iesūtītas Reģionālās vides pārvaldes un pašvaldību vēlmes. Pēc Jugbārža rīcībā esošās informācijas, pašvaldības vēlas iznomāt ezeru ne ilgāk kā uz pieciem gadiem.

Jugbārdis informēja, ka VZP pārziņā atrodas189 Latvijas publiskie ezeri, no kuriem uz dažādiem laika posmiem ir iznomāti deviņi. Viņš norādīja, ka pārvalde ir ieinteresēta, lai ezeri tiktu apsaimniekoti.

Kā jau ziņots, VZP nespējot vienoties ar Lielrīgas Reģionālo vides pārvaldi par Mazā Baltezera iznomāšanu, jūnijā nosūtīja vēstules Ādažu un Garkalnes pašvaldībām, kā arī vides pārvaldei, norādot, ka pagaidām Mazais Baltezers netiks iznomāts. Iepriekš Lielrīgas Reģionālā vides pārvalde iebilda pret Mazā Baltezera iznomāšanu, norādot, ka tā nav piedalījusies konkursa pretendentu saskaņošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!