Sestdien situācija Daugavas upē ir līdzīga kā vakar - glābšanas un piesārņojuma savākšanas darbi aktīvi turpinās, taču no Baltkrievijas ieplūstošās dīzeļdegvielas apjomi ir ievērojami samazinājušies, portālu "Delfi" informēja Valsts vides dienestā.
Atbildīgo dienestu uzstādītās bonas uz Daugavas strādā labi. Kā liecina VVD speciālistu nepārtraukti veiktie novērojumi, no Baltkrievijas tagad ieplūst jau salīdzinoši neliels naftas produktu daudzums - plānas plēves veidā. Pļaviņu HES ūdenskrātuvē dīzeļdegvielas plankumus vairs gandrīz nevar manīt.

Naktī uz sestdienu no Baltkrievijas atgriezās divi Valsts vides dienesta speciālisti, kas telefoniski informēja par reālo situāciju piesārņojuma likvidēšanā kaimiņvalstī. Viņi atzina, ka Baltkrievijas puse, piesaistot iespaidīgu speciālistu un atbildīgo dienestu skaitu, ir paveikusi ievērojamu darbu dīzeļdegvielas piesārņojuma lokalizēšanā.

Valsts vides dienesta pārstāvji veica arī ūdens bioloģisko resursu novērojumus Baltkrievijas teritorijā, kas apliecina, ka zivju smakšana vai masveida bojāeja nav konstatēta.

Sestdien operatīvie dienesti, turpinot piesārņojuma likvidācijas darbus Latvijā, veiks arī ūdens novērošanu no gaisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!