Valdība otrdien nolēma piešķirt 17 500 latus Gazas joslas palestīniešu bērnu rehabilitācijas projektam.
"Mums ir simboliski jāpiedalās," otrdien valdības sēdē pauda premjers Ivars Godmanis, aicinot ministrus atbalstīt attiecīgu rīkojumu.

Ministru kabineta rīkojums paredz finansējuma piešķiršanu Gazas joslas palestīniešu bērnu rehabilitācijas projekta realizācijai saistībā ar 2.martā notikušo konferenci palestīniešu ekonomikas un Gazas joslas rekonstrukcijas atbalstam Šarmalšeihā. Latviju konferencē pārstāvēja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

2009. gada 2. martā Šarlmalšeihā notikusī konference veltīta Gazas joslas rekonstrukcijai pēc militārās operācijas 2009. gada sākumā. Konferencē tika risināti jautājumi saistībā ar humanitārās krīzes risināšanu un infrastruktūras atjaunošanu. Konferences laikā dalībvalstis ziņoja par savu ieguldījumu krīzes seku likvidācijai. Latvija informēja starptautisko sabiedrību par ieceri īstenot rehabilitācijas programmu Gazas joslā cietušajiem bērniem.

Rīkojuma projekts paredz no Aizsardzības ministrijas budžeta piešķirt finanšu līdzekļus Ārlietu ministrijai 8900 latu apmērā, kas paredzēti personu transportēšanai, kā arī Labklājības ministrijai 8 600 latu apmērā, kas nepieciešami bērnu rehabilitācijai.

Naudas līdzekļi kopā 17 500 latu apmērā tiks izmantoti 19 palestīniešu bērnu rehabilitācijai Sociālās integrācijas valsts aģentūrā un pieaugušo pavadošā personāla uzņemšanai uz 14 dienām, kā arī visu transporta izdevumu segšanai.

Vienas personas uzturēšanās Sociālās integrācijas valsts aģentūrā rehabilitācijas kursa ietvaros dienā izmaksā 32 lati. Rehabilitācijas kurss ietver individuālu programmu katrai personai (ūdens procedūras, procedūras, baseins), kā arī izklaides programmu ar Jūrmalas un Rīgas apskati, muzeju apmeklēšanu.

Aviobiļetes cena ekonomiskajā klasē ar aviosabiedrību "airBaltic" vienai personai no Telavivas uz Rīgu ir aptuveni 415 lati.

Transporta izdevumi no lidostas uz rehabilitācijas centru abos virzienos, kā arī transporta izmaksas no Gazas joslas līdz Telavivai abos virzienos sastāda aptuveni 1000 latu.

Daļu izdevumu no saviem līdzekļiem segs Latvijas goda konsuli Ēģiptes Arābu Republikā, Sīrijas Arābu Republikā, Libānas Republikā, kā arī Jordānijas Karalistē.

Visi bērnu rehabilitācijai piešķirtie finanšu līdzekļi, izņemot transporta izmaksas Gazas joslā un Izraēlā, tiks izmantoti Latvijā, tādējādi vienlaikus stimulējot arī Latvijas tautsaimniecības attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!