Lai pievērstu uzmanību rīdzinieku nodokļu bezjēdzīgai izšķērdēšanai, politiskā organizācija LATVIJAS KALVE otrdien, 22.februārī organizē piketu pie LR Augstākās tiesas ēkas, kur tiks izskatīta Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) kasācijas sūdzība par Rīgas apgabaltiesas lēmumu, ar kuru oktobrī atcelts IUB aizliegums slēgt līgumu ar Vācijas "Obermeyer Planen und Beraten" par Ziemeļu tuneļa projektēšanas un būvniecības uzraudzību.
“Organizācija nevēlas pieļaut bezjēdzīgā pasūtījuma īstenošanu. Uzskatām, ka līdzekļi, kas saskaņā ar līgumu tiks tērēti būvniecības uzraudzībai, 50 reižu pārsniedz objektīvi nepieciešamo summu,” – informē LATVIJAS KALVES valdes priekšsēdētājs un finanšu eksperts Raimonds Krūmiņš. “Daugavas tuneļa projektēšanas un būvniecības uzraudzības darbu pasūtījums par 10 miljoniem latu ir absurds, jo vēl nav skaidra priekšstata par pašu uzraugāmo priekšmetu. Skiču projekts tunelim ar visiem pievadceļiem, projektēšanas un celtniecības konkursa nolikuma tehnisko prasību daļu izstrādāts par 200 tūkstošiem latu. Parasti celtniecībā darbu uzraudzība maksā apmēram tikpat, cik skiču projekts, bet te – 50 reižu vairāk. LATVIJAS KALVE pauž cerību, ka augstākā tiesu vara neizrādīsies privāta, jo tik bezkaunīga izlaupīšana nav pieļaujama,” – pārliecināts finanšu speciālists.

LATVIJAS KALVE aicina ikvienu, kurš nevēlas samierināties ar rīdzinieku naudas klaju izlaupīšanu, pievienoties piketam otrdien, 22.februārī, no plkst. 9.00 līdz 11.00 pie LR Augstākās tiesas ēkas (Brīvības bulvārī 36).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!