Otrdien pie Ministru kabineta ēkas pulcējās dažādu profesiju pārstāvji, lai piketētu pret nākamgad paredzēto algu iesaldēšanu valsts pārvaldē strādājošajiem, novēroja portāls "Delfi".

imageFoto galerija

Dati par dalībnieku skaitu atšķirās un tas tiek vērtēts no 700 līdz 1500 cilvēkiem. Demonstrantu starpā ir gan policisti, gan mediķi un skolotāji, kā arī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras un citu iestāžu darbinieki.

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) ceļā uz valdības ēku ilgāku laiku veltīja piketējošo skolotāju uzklausīšanai un solīja darīt visu, lai darba algas skolotājiem tiktu paaugstinātas. Tieši skolotāji veido lielāko daļu protesta akcijas dalībnieku.

Akcijas dalībnieki pagatavojuši plakātus ar uzrakstiem "Algu kāpumu ne mazāku par 17%", "Valdība dzīvo, pavalstnieki eksistē", "Iesaldētie grib dzīvot", "Prasām algu palielinājumu VUGD, PMLP, IeVP strādājošajiem", "Par cilvēku cienīgu dzīvi, cienījamām algām", "Ja valdība nepilda savus solījumus, tad lai pati aprēķina un izmaksā pensijas un pabalstus, nevis VSAA" un citiem lozungiem.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Pēteris Krīgers portālam "Delfi" pauda, ka gatavojas apmeklēt otrdien paredzētās valdības sēdes sākumu, taču tās slēgto daļu viņš negaidīs.

Par kārtību un drošību piketa norises vietā rūpējas policistu vienība, kas nodrošina brīvu piekļuvi valdības ēkai tajā strādājošajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!