Foto: LETA

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija otrdien, 29. oktobrī, nolēma nosūtīt Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) aicinājumu izvērtēt Pārresoru koordinācijas centra (PKC) lietderību, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā.

Komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens (KPV LV) norāda, ka PKC uzturēšanai no valsts budžeta tiek tērēti 1,3 miljoni eiro, kas pie esošās ekonomiskās situācijas varētu tikt novirzīti svarīgu valstu funkciju izpildei, piemēram, nabadzības risku mazināšanai.

"Iepazīstoties ar Valsts kontroles revīziju par 2018. gadu, kā arī ziņojumu par Pārresoru koordinācijas centra gada pārskatu, secināms, ka daļā gadījumu iestāde darbu veic lieki vai nedara vispār, jo valstī fiskālās politikas īstenošana ir ļoti politizēta. Tādēļ aicinām Ministru prezidentu izvērtēt Pārresoru koordinācijas centra kā atsevišķas iestādes lietderību un izskatīt iespēju tās funkcijas deleģēt kādai citai iestādei. Uzskatu, ka uzturēt iestādi, kura galvenokārt pilda sekretāra funkciju, nav lietderīgi un Latvija nav tik pārticīga valsts, lai atļautos šķiesties ar budžeta līdzekļiem," atzīst Ģirģens.

Komisijas priekšsēdētājs norāda, ka izvērtēt iestādes lietderīgumu mudinājis Valsts kontroles revīzijas ziņojums par PKC darbības efektivitāti. Tajā secināts, ka daudzi PKC priekšlikumi netiek ņemti vērā, un līdz ar to rodas jautājums par šīs iestādes lomu. Piemēram, ziņojumā analizējot, vai budžetā tiek apstiprināti pasākumi, kam PKC ir piešķīris augstāko vērtējumu, konstatēts, ka Ministru kabinets ne vienmēr tos izvēlas.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē otrdien uzklausīts Pārresoru koordinācijas centra ziņojums par tā darbību pēdējos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!