Foto: Pixabay

Šī brīža krīzes vadības padomes mērķis ir pēc iespējas ātrāk atrast alternatīvu veidu ierobežotajam preču piedāvājumam tirdzniecības vietās. Šāds ierobežojums nevar būt ilglaicīgs, un tas ir ievilcies, trešdien, 10. martā, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas sēdē sacīja Krīzes vadības padomes sekretariāta vadītāja pienākumu izpildītājs Kaspars Druvaskalns, novēroja portāls "Delfi".

"Ideja [par ierobežojumiem] tapa pirms Ziemassvētkiem, kad valdība apsprieda stingru ierobežojumu ieviešanu uz svētku laiku. Diemžēl vai par laimi valdība akceptēja šo stingro pieeju, un šī sarakstu izveide bija tieši ar šādu mērķi – atstāt pieejamas tikai pirmās nepieciešamības preces ar mērķi samazināt iedzīvotāju interesi trīs nedēļas doties uz veikaliem, kas mazinātu cilvēku plūsmu," atzina Druvaskalns, pieminot, ka piedāvājot šādu ideju, tika norādīts, ka ierobežojums var būt tikai uz īsu laiku un ar konkrētu mērķi.

Viņš minēja, ka diemžēl šis ierobežojums ir daļēji palicis, taču mīkstināts, jo joprojām ir nepieciešamība mazināt cilvēku pulcēšanos. Tāpat ir jāņem vērā, ka ir nepieciešams nodrošināt gan konkurenci, gan vienlīdzību, sacīja Druvaskalns, uzsverot, ka pieņemt šādus lēmumus neesot tik vienkārši, lai mazinātu pulcēšanos tirdzniecības vietās.

"Mūsu mērķis ir pēc iespējas ātrāk atrast citu veidu un "iziet no šiem preču sarakstiem". Šāds ierobežojums nevar būt ilglaicīgs, un tas jau ir, jāatzīst, ievilcies," atzina Krīzes vadības pārstāvis.

Trešdien, 10. martā, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas sēdē deputāti, ministriju pārstāvji un pieaicinātie eksperti apsprieda aktuālo situāciju ar Covid-19 izplatību saistītā valsts apdraudējuma pārvarēšanā.

Tāpat deputāti atbalstīja Ministru kabineta 2021. gada 5. marta rīkojumu "Grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 6. novembra rīkojumā Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu"".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!