Foto: LETA

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki, pagājušajā nedēļas nogalē apsekojot āra terašu darbību, pārkāpumus epidemioloģiskās drošības prasību ievērošanā nav konstatējuši, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

No 21. līdz 23. maijam RPP dažādus tirdzniecības un atpūtas objektus apsekoja 1499 reizes, kā arī 440 reizes pārbaudīja ceļotāju pašizolācijas prasību ievērošanu.

Vērtējot terašu darbu, secināms, ka iepriekšējo nedēļu profilaktiskais darbs pārsvarā ir bijis rezultatīvs, jo šajā nedēļas nogalē terasēs pārkāpumi nav konstatēti.

Hokeja čempionāta laikā RPP ir ļoti aktīva sadarbība ar Valsts policiju – ir sadalītas pilsētas zonas, kurās katra iestāde veic pārbaudes, lai darbs nedublētos.

Taču vietās, kur ir liels apmeklētāju skaits, piemēram Tallinas ielas pagalmā, Valdemāra pasāžā un Andrejsalā, abas iestādes strādā paralēli.

Jau vēstīts, ka no 7. maija līdz 20. maijam RPP apzināja un apsekoja visas tās izklaides vietas, kurās ir uzstādītas terases, lai pārliecinātos, ka komersantiem ir precīza izpratne par to, kas ir atļauts un kas nav, konsultēja komersantus par epidemioloģisko drošības prasību ievērošanu.

Tomēr aptuveni desmit gadījumos pārkāpumi tika konstatēti atkārtoti, un šajos gadījumos uzsākti administratīvie procesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!