Foto: LETA
Pirmdien- pirmajā skolas - dienā valsts augstākās amatpersonas un Rīgas domes vadība apmeklēs vairākas skolas.
Valsts prezidents
Andris Bērziņš
šodien dosies uz skolu līdzi savam dēlam Kristapam Andrim, kurš šogad sāks mācības pirmajā klasē.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pirmajā skolas dienā apmeklēs Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu, Rīgas Doma kora skolu un Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu.

Kā informēja izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa padomnieks komunikācijas jautājumos Reinis Tukišs, Ķīlis pirmajā skolas dienā viesosies Cēsu 2.pamatskolā, kur piedalīsies svinīgajā pasākumā.

Ministrs izvēlējies Cēsu 2.pamatskolu, jo tajā tiek sekmīgi īstenota iekļaujošā izglītība, proti, bērni ar īpašām vajadzībām un attīstības traucējumiem mācās līdzās citiem bērniem. Kopā ar parasto pamatizglītības programmu skolā tiek īstenota speciālās pamatizglītības programma bērniem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem. Skolas vide un mācību programmas pielāgotas bērniem ar speciālām vajadzībām. Tāpat arī tajā īstenotas programmas kā "draugs-palīgs", kas paredz, ka bērni no vispārizglītojošās programmas ir kā palīgi - draugi bērniem no speciālās izglītības programmas.

Pēc tam Ķīlis dosies uz Draudzīga aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāziju, lai izpildītu pagājušajā gadā skolēniem doto solījumu - sniegtu īsu uzstāšanos un atbildētu uz skolēnu uzdotajiem jautājumiem. Pagājušajā mācību gadā saspringtā grafika dēļ ministrs to nepaguva, tāpēc šo mācību gadu sāk ar skolēniem dotā solījuma pildīšanu.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un viņa vietnieks Andris Ameriks (GKR), kā arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (GKR) apmeklēs vairākas Rīgas skolas, lai sveiktu skolu kolektīvus, uzsākot jauno mācību gadu.

No rīta plkst.9 Ušakovs un Ameriks apmeklēs Rīgas 34.vidusskolu. Pagājušajā mācību gadā tajā mācījās 921 skolēns. Šovasar skola ieguvusi jaunas krāsas domes jaunās investīciju programmā "Pilsētas fasādes". Plkst.10 Ušakovs apmeklēs Rīgas 71.vidusskolu. Savukārt Ameriks plkst.10 apmeklēs Rīgas Valsts vācu ģimnāziju. Plkst.11 domes vadība apmeklēs Āgenskalna Valsts ģimnāziju, kurā pērn mācījās 713 audzēkņi.

Pēcpusdienā plkst.13 domes priekšsēdētājs un vicemērs apmeklēs Rīgas 72.vidusskolu, kuru aizvadītajā mācību gadā apmeklēja 1077 skolēni. Skolai šovasar renovēts virtuves bloks un labiekārtota apkārtne, atjaunoti celiņi, nomainīts žogs.

Aldermane plkst.9 piedalīsies Zinību dienas pasākumā, kurš tiek rīkots Rīgas 6.vidusskolas sākumskolā. Savukārt plkst.10 viņa jaunajā mācību gadā sveiks Rīgas 74.vidusskolas kolektīvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!