Foto: DELFI
Arī kūstošais sniegs daudzviet Rīgā sagādā problēmas – veidojas lielas peļķes un applūst brauktuves.

Rīgas domes Satiksmes departaments informēja, sniega kušanas rezultātā ir izveidojušās dziļas peļķes Dāliju un Dauguļu ielu krustojumā, visā garumā applūdusi Sāremas iela. Liela peļķe izveidojusies arī Gaujas ielā pie uzbrauktuves uz Gustava Zemgales gatves pārvadu, tur ar kritušajām lapām bloķēti lietus ūdens pieņēmēji. Uz applūdušajām vietām nosūtītas ūdens atsūknēšanas mašīnas, bet ielu uzturētājiem uzdots iztīrīt aizsprostotos lietus ūdens pieņēmējus.
Rīgas satiksme” informācija liecina, trolejbusi un autobusi kursē ar 10-15 minūšu kavējumiem, savukārt tramvaju kustība notiek ierastajā režīmā.

Šobrīd pilsētā darbojās 14 tehnikas vienības, kas no Rīgas ielām, tiltiem un pārvadiem attīra brauktuves un veic kaisīšanas darbus ar pretslīdes materiāliem.

Satiksmes departaments vērš transportlīdzekļu vadītāju uzmanību, ka pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču sniega un sala laikā jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Līdz ar to, vadītāji aicināti ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Pēc plkst.17 Rīgas centrā kopā ar vēja brāzmām un sniegputeni bija pērkons, novēroja portāls ”Delfi”. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka piektdien vakarā Rīgā vēl brīžiem snigs slapjš sniegs, bet kopumā laika apstākļi skaidrosies. Piektdien ciklona ”Veronika” atnestie ziemīgie laika apstākļi saglabāsies arī brīvdienas, tiesa, vējš pakāpeniski pierims un svētdien vairs nesasniegs vētras spēku, arī nokrišņi būs nelieli. Bet dažviet sniega sega varētu noturēties līdz pat nākamajai piektdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!