Latvijas Pirmā jeb tā dēvētā mācītāju partija ceturtdien Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegusi partijas deputātu kandidātu sarakstu - pirmais numurs visos vēlēšanu apgabalos atvēlēts partijas priekšsēdētājam mācītājam Ērikam Jēkabsonam.
Latvijas Pirmā partija (LPP) 8.Saeimas vēlēšanām izvirzījusi 51 deputātu kandidātu. Visos vēlēšanu apgabalos kandidē arī partijas priekšsēdētāja vietnieks bijušas žurnālists un sabiedrisko attiecību speciālists Oskars Kastēns, Rīgas, Kurzemes un Zemgales apgabalos Kastēna vārds ierindots pirmajā trijniekā.

Visos vēlēšanu apgabalos kandidē arī LLP valdes locekļi - bijušais "Latvijas Krājbankas" vadītājs Arnolds Laksa un Saeimas deputāts Ainārs Šlesers, kurš Latgales vēlēšanu apgabalā kandidēs ar otro kārtas numuru, savukārt Laksa Rīgas un Vidzemes vēlēšanu apgabalos ierindots trešajā vietā. Visos vēlēšanu apgabalos kandidēs arī bijušā Latvijas vēstnieka Krievijā dzejnieka un LPP valdes locekļa Jāņa Petera dēls uzņēmējs Krišjānis Peters.

LPP kandidātu sarakstā iekļauti arī 15 Kristīgo demokrātu savienības (KDS) izvirzītie kandidāti, tostarp arī partijas priekšsēdētājs Juris Kokins un viņa vietnieks bijušais Augstākās padomes deputāts Pēteris Simsons. Kokins pastāstīja, ka šie kandidāti nav izstājušies no KDS, bet tikai apturējuši savu darbību partijā.

"Visa partija līdz vēlēšanām darbosies tikai organizatoriski - darbosies nodaļas, kuras atbalstīs KDS kandidātus, kas ir sarakstā," skaidroja Kokins. Viņš uzsvēra, ka tikai pēc vēlēšanām KDS kārtējā kongresā juridiski risinās jautājumu par partijas tālāko darbību. "Šobrīd esam divās partijās, darbības apturēšana nav iesniegums par izstāšanos," uzsvēra Kokins. Kokins LPP sarakstā kandidēs četros no pieciem vēlēšanu apgabaliem, savukārt Simsons - trijos.

Četros vēlēšanu apgabalos kandidēs arī Saeimas deputāte un LPP valdes locekle Jevgēņija Stalidzāne, savukārt tikai divos - Latgales un Rīgas - vēlēšanu apgabalos kandidēs tieslietu ministre Ingrīda Labucka.

Jau ziņots, ka īpašu uzdevumu ministrs valsts reformu lietās Jānis Krūmiņš vēlēšanās LPP sarakstā nekandidēs. Arī LPP valdes loceklis mediķis Jānis Žaržeckis deputātu kandidātu sarakstā nav iekļauts.

Četros vēlēšanu apgabalos LPP sarakstā kandidēs Tieslietu ministrijas darbiniece Inese Šlesere, kura ir arī LPP valdes locekļa Šlesera sieva. Četros vēlēšanu apgabalos kandidēs arī LPP partijas priekšsēdētāja vietnieks un partijas iniciatīvas grupas veidotājs mācītājs Ainārs Baštiks. Savukārt mācītājs Jānis Šmits, kurš arī bija partijas iniciatīvas grupas veidotājs, LPP sarakstos kandidēs tikai divos vēlēšanu apgabalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!