Foto: LETA
Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 128 ceļu satiksmes negadījumi un tajos cietušas astoņas personas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 398 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 131 par ātruma pārsniegšanu un trīs par agresīvu braukšanu.

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā ir uzsākti divi administratīvā pārkāpuma procesi un divi kriminālprocesi, un par iespējamu transportlīdzekļa vadīšanu narkotisko vielu iespaidā ir uzsākts viens kriminālprocess.

Vairums – 73 – satiksmes negadījumu fiksēti Rīgas reģionā, kā arī Zemgales reģionā – 19. Vidzemes un Latgales reģionos reģistrēti attiecīgi 12 un 13 ceļu satiksmes negadījumi, bet Kurzemes reģionā – 11.

Trīs administratīvie pārkāpumi sākti arī par agresīvu braukšanu. Pagājušajā diennaktī divi šādi lēmumi pieņemti Rīgā, savukārt vēl viens – Zemgales reģionā. Arī vairums par ātruma pārsniegšanu pieņemto administratīvā pārkāpuma lēmumu bijuši galvaspilsētā, kur to kopskaits bija 46.

Aizvadītajā diennaktī likumsargi fiksējuši arī vienu automašīnas zādzību un vienu zādzību no mājokļa. Abas no minētajām notikušas galvaspilsētā.

Likumsargi aizvadītās diennakts laikā devušies uz kopumā 268 izsaukumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!