Foto: EPA/LETA
Pirmdien no rīta braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem autoceļiem daudzviet valsts centrālajā un austrumu daļā apgrūtina apledojuma veidošanās. Brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem, informē "Latvijas Valsts ceļi. "

Rīgas apkārtnē veidojas apledojums uz apvedceļiem Salaspils – Babīte un Baltezers – Saulkalne, bet Ainažu virzienā autoceļš vietām apledojis posmā Berģi – Bīriņu pagrieziens.

Siguldas virzienā veidojas apledojums posmos Rīga – Raunas pagrieziens un Vireši – Veclaicene, netālu Valmieras virzienā autoceļš vietām apledojis posmā Murjāņi – Stalbe.

Savukārt Daugavpils virzienā autoceļš apledojis posmos Rīga – Pļaviņas, Nīcgale – Pāternieki, Jēkabpils – Terehova, Grebņeva – Medumi un uz Daugavpils un Rēzeknes apvedceļiem.

Bauskas virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus visa maršruta garumā. Jelgavas virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Rīga – Jelgava.

Liepājas virzienā autoceļš apledojis posmos Rīga – Kalnciems un Apšupes krustojums – Saldus, bet Ventspils virzienā veidojas apledojums posmā Rīga – Usma.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus visā Latvijā, izņemot Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Ventspils, Jēkabpils un Valkas apkaimes. Brauktuves slidenajos ceļa posmos apstrādā ar pret apledojuma materiāliem.

Saskaņā ar metroloģisko prognozi šodien daudzviet gaidāmi nokrišņi - sniegs, slapjš sniegs un lietus. Veidoties apledojums, jeb tā saucamais "melnais ledus", kuru ir īpaši grūti pamanīt. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā.

"Latvijas valsts ceļi" atgādina, ka autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek uzturēti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti ar pretslīdes materiāliem valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!