Foto: AP/Scanpix/LETA
Kopš 19. marta, kad Slimību un profilakses kontroles centrs (SPKC) sāka atklāt konkrētu Covid-19 slimnieku skaitu pašvaldībās, piektdiena ir pirmā diena bez jauniem inficēšanās gadījumiem Rīgā, liecina SPKC dati.

Attiecīgi Covid-19 gadījumu skaits Rīgā ir palicis nemainīgs – 481.

Vienīgais pēdējās diennakts laikā atklātais jaunais Covid-19 saslimšanas gadījums reģistrēts novadā, kur sasirgušo kopējais skaits vēl nav sasniedzis piecus, tādējādi SPKC patlaban nav nosaucis šo novadu. Saistībā ar Datu aizsardzības regulu precīzs ar Covid-19 sasirgušo skaits tiek atklāts vien teritorijās, kur ir vairāk nekā pieci pacienti.

Saslimšana ar Covid-19 joprojām reģistrēta 69 pašvaldībās, proti, Aizkraukles, Aizputes, Amatas, Alojas, Alūksnes, Alsungas, Ādažu, Babītes, Baldones, Bauskas, Beverīnas, Burtnieku, Carnikavas, Cēsu, Dagdas, Dobeles, Durbes, Engures, Garkalnes, Grobiņas, Iecavas, Ikšķiles Jelgavas, Kocēnu, Kokneses, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Mazsalacas, Mālpils, Mārupes, Mērsraga, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Pārgaujas, Preiļu, Priekules, Priekuļu, Raunas, Rēzeknes, Ropažu, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas, Vecumnieku un Ventspils novados, kā arī lielajās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī.

Augstākā Covid-19 intensitāte joprojām novērota Stopiņu novadā, kur uz 100 000 iedzīvotājiem reģistrēti 119,9 saslimušie. Otrajā vietā ierindojas Garkalnes novads ar 100,3 sasirgušajiem, bet trešajā ar 92 inficētajiem - Limbažu novads. Covid-19 intensitāte Rīgā saglabājusies nemainīga - 76 inficētie uz 100 000 iedzīvotājiem.

Kā vēstīts, pēdējās diennakts laikā Latvijā saslimšana ar Covid-19 atklāta vienam cilvēkam. Aizvadītajā diennaktī veikti kopumā 1982 Covid-19 testi, kas gan ir par 1252 testiem mazāk nekā dienu iepriekš.

Līdz šim Latvijā kopā veikti 63 102 izmeklējumi, saslimušas 871 personas un 348 izveseļojušās, bet 16 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā neviens Covid-19 slimnieks slimnīcā nav ievietots. Kopā stacionāros ārstējas 34 pacienti - 32 ar vidēji smagu, bet divi ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra līdz šim izrakstīti 96 pacienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!