Foto: LETA
Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) ir uzdevusi Valsts robežsardzes priekšniekam Normundam Garbaram pastiprināti kontrolēt valsts robežas, lai novērstu Latvijai nevēlamu personu iekļūšanu valstī un izslēgtu provokāciju draudus leģionāru atceres dienā 16. martā, portālu "Delfi" informēja Iiekšlietu ministrijā.

Robežsardzes imigrācijas dienests pastiprinātā režīmā strādās no 11. līdz 17. martam visās robežšķersošanas vietās visā Latvijas teritorijā.

Mūrniece jau informējusi, ka neraugoties uz to, ka šogad ir saņemts vairāk pieteikumu pasākumu norisei 16.martā, riski, kas saistās ar šīs dienas pasākumu norisi, nav lielāki kā citus gadus.

Tomēr ministrija ir informēta par iespējamām provokācijām 16. martā, un dienesti darīs visu, lai nodrošinātu kārtību un drošību iespējamu nesankcionētu pasākumu norisē Rīgā.

Jau ziņots - lai izvairītos no iespējamām provokācijām un sabiedriskās drošības apdraudējuma, Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājs Māris Kalve aizliedzis visus 16.martā pilsētā pieteiktos pasākumus.

Lai gan Rīgas dome lēmumu nesaskaņot leģionāru piemiņas dienā Rīgā plānotos pasākumus pamato ar drošības iestāžu informāciju, iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) uzskata, ka tas ir bijis politisks lēmums.

Aizliegums pārsūdzēts Administratīvajā tiesā, bet organizācija "Nacionālais spēks" jau paziņojusi, ka dosies piemiņas gājienā uz Brīvības pieminekli, neraugoties uz domes aizliegumu.

Katru gadu 16.martā izceļas asas diskusijas par to, vai masu pasākumi piemiņas dienā ir jāatļauj vai nav. Arī pērn dome liedz pasākumus, taču tiesa šo liegumu atcēla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!