Foto: LETA
2001. gada 15. oktobra vakarā pašā Rīgas centrā tika nogalināts Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu kolēģijas priekšsēdētājs Jānis Laukroze. Slepkava upuri nogalināja ēkas Lāčplēša ielā 29 vārtrūmē. Izmeklēšanas vadību uzņēmās ģenerālprokurors, tika piesaistīta Drošības policija, kā arī speciālisti no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Zviedrijas. Neraugoties uz visu, Latvijā pagaidām vienīgā notikusī tiesneša slepkavība nav atklāta. Arī aizdomās turēto nav.

Eksperti uz nogalinātā ķermeņa konstatēja septiņus šaujamieroča radītus ievainojumus, turklāt viens no tiem radies kontrolšāviena rezultātā. Nozieguma vietā atrada divas lodes, 9 milimetru kalibra patronu čaulītes, kā arī pašizgatavotu automātu un pistoli. Kā vēlāk noskaidroja ekspertīze, abi stobri bija "tīri".

Nākamajā dienā Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, premjers Andris Bērziņš, ģenerālprokurors Jānis Maizītis, kā arī ministri un deputāti nāca klajā ar skaļu paziņojumu. Tiesneša slepkavību viņi pielīdzināja "noziedzīgās pasaules uzbrukumam valsts varai". Vaira Vīķe-Freiberga tostarp paziņoja: "Laukroze ir augsta ranga amatpersona, un šis fakts prasa tam veltīt īpašu uzmanību, jo gadījums, kad slepkavība saistīta ar tiesneša profesionālo darbību, izraisa nopietnu situāciju valstī."

Versijas: nacionālboļševiki, organizētā noziedzība, saistība ar dēla darbu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!