Foto: LETA

Ja Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšana notiktu aprīļa vidū, tad vispopulārākā būtu "Saskaņa", liecina Latvijas Televīzijas pasūtījumā veiktais SKDS pētījums, kura laikā šomēnes aptaujāti aptuveni 1000 cilvēku visā Latvijā.

Par "Saskaņu" aprīlī balsotu 15% pilsoņu, "Jauno Vienotību" – 11,7%, "Attīstībai/Par!" – 10,6% un Nacionālo apvienību (NA) – 8,1%. Savukārt par Latvijas Krievu savienību (LKS) balsotu 5%, partiju "Progresīvie" – 4,5% un Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) – 3,7%.

LTV ceturtdien uzskaita, ka astotā populārākā partija, par kuru cilvēki balsotu EP vēlēšanās, aprīlī ir Jaunā konservatīvā partija (JKP) ar 2,4%, bet par Latvijas Reģionu apvienību (LRA) – 1,7%, par "KPV LV" – 0,6%. Tieši tikpat arī par Ingunas Sudrabas partiju "Atmoda".

Par ''Latviešu nacionālistiem'' un "Jauno Saskaņu" – 0,2%, bet Rīcības partijai, Centra partijai un Latvijas Sociāldemokrātiskai strādnieku partijai aptaujā ir nulle.

Nav izlēmuši vai arī grūti atbildēt uz jautājumu, par ko balsot EP, bija 19,2% pilsoņu, bet 16,3% aprīļa vidū bija pārliecināti, ka nepiedalīsies vēlēšanās, norāda LTV.

Savukārt, rēķinoties tikai ar tiem, kas noteikti piedalīsies vēlēšanās, aina LTV vērtējumā ir ļoti interesanta: šajā gadījumā pirmajā vietā izvirzās "Jaunā Vienotība". Par to balsotu 20,8% pilsoņu, tālāk sekotu "Saskaņa"– 16,9%, "Attīstībai/Par!" – 14,9%, NA – 12,%, LKS – 7%, "Progresīvie" – 6,2%, ZZS – 3,9%, JKP – 3,4%, LRA – 2,4%, "Atmoda" – 0,8%.

EP vēlēšanas Latvijā notiks 25. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!