Foto: Shutterstock
Apsekojot Maskavas ielas 137 ēku, kurā ceturtdien no rīta tika atklātas plaisas, Rīgas būvvalde secināja, ka vienā no pirmā stāva dzīvokļiem tiek veikti patvaļīgi būvdarbi, portālam "Delfi" apstiprināja būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

Jau vēstīts, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji 15. oktobra rītā evakuējuši 17 personas no ēkas Maskavas ielā, kuras sienās un grīdās bija parādījušās plaisas.

Butāns skaidroja, ka vienā no pirmā stāva dzīvokļiem patvaļīgu būvdarbu rezultātā radušās deformācijas starpstāvu pārsegumā, sekmējot plaisu rašanos un grīdas nosēšanos dzīvoklī stāvu augstāk.

Ekspluatācija abos dzīvokļos patlaban ir apturēta. Otrā stāva dzīvokļa iemītniekiem pašvaldība nodrošinās pagaidu dzīvesvietu, izvērtējot normatīvo aktu nosacījumus, bet pārējos dzīvokļos dzīvošana atļauta.

Ēkas apsaimniekotājam uzdots nekavējoties sertificēta būveksperta uzraudzībā veikt pasākumus starpstāvu pārseguma stiprināšanai. Otrā stāva dzīvoklim ekspluatācija ir atļauta tikai pēc šo darbu veikšanas.

Lai pārliecinātos par visas ēkas tehnisko stāvokli un noturību, ēkas kopīpašniekam uzdots veikt tehnisko apsekošanu ēkai kopumā.

Pret fizisko personu, kurai piederošajā dzīvoklī veikta patvaļīga būvniecība, tiks uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Maksimālais naudas sods par šāda pārkāpuma veikšanu fiziskai personai ir līdz 2000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!