Foto: LETA
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītājs Armands Ploriņš, kurš darbu šajā amatā sāka 2010.gada 7.aprīlī, ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Sastrēgumstunda" apgalvoja, ka nav slēdzis neviennozīmīgi vērtēto vairākus miljonus latu vērto 2010.gada 29.aprīļa līgumu par "ātrās palīdzības" automašīnu nomu, jo tajā laikā NMPD vēl neesot strādājis.

Uz raidījuma vadītāja aizrādījumu, ka diskusijā studijā pieminētais dārgais līgums ir paša Ploriņa noslēgts, NMPD vadītājs vairākkārt smaidot atkārtoja, ka nav slēdzis līgumu. Viņš arī aicināja raidījuma vadītāju Gundaru Rēderu nemaldināt sabiedrību un stāstīja, ka līguma slēgšanas laikā esot strādājis Veselības ministrijas valsts sekretāra amatā.

Tomēr arhīvu informācija liecina, ka Ploriņš darbu NMPD sācis 7.aprīlī. Viņš pēc paša vēlēšanās aizgāja no Veselības ministrijas valsts sekretāra amata, un valdība 2010.gada aprīļa pirmajā nedēļā viņu iecēla par "atrās palīdzības" dienesta priekšnieku.

Savukārt līgums par auto nomu noslēgts krietnu laiku vēlāk - 2010.gada 29.aprīlī. Toreiz raidījums "Nekā personīgā" ziņoja, ka Ploriņš ar Rīgas Sanitārā transporta autobāzes īpašnieku Mamedovu noslēdzis līgumu par 21 miljonu latu lielu naudas summu uz pieciem gadiem. =http:>

Jau vēstīts, ka Veselības ministrija pēc ilgstošas izvērtēšanas tomēr noslēdza 21 miljonu latu vērto līgumu par "ātrās palīdzības" automašīnu īri uz pieciem gadiem ar konkursa uzvarētāju un līdzšinējo šī pakalpojuma nodrošinātāju, uzņēmumu "Rīgas Sanitārā transporta autobāze", jo citus risinājumus līdz 1.maijam, kad beidzās iepriekšējais līgums, nebija izdevies atrast, bet kompromisam uzņēmējs nepiekrita.

Iepirkumu uzraudzības birojs iepriekš secināja, ka NMPD rīkotajā "ātrās palīdzības" transporta iepirkuma konkursā varēja uzvarēt tikai viens pretendents - uzvaru guvusī "Rīgas sanitārā transporta autobāze". Tāpēc toreizējā veselības ministres pienākumu izpildītāja, iekšlietu ministre Lida Mūrniece (V) gribēja vienoties ar uzņēmumu par līguma noslēgšanu tikai līdz gada beigām, pa to laiku sarīkojot jaunu konkursu. Tomēr uzņēmums šādam piedāvājumam nepiekrita.

Uzņēmums jau pirms tam nodrošināja transportu ātrās palīdzības mediķiem Rīgā ar dažāda vecuma "Mercedes" un "Volkswagen" markas automašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!