Rīgas Galvenā policijas pārvalde aicina iedzīvotājus svētkos neaizmirst par mājokļu drošību un neatstāt tos bez uzraudzības, informēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora Vecākais speciālists Edgars Dudko.
Līgo svētkus tradicionāli pierasts svinēt ārpus pilsētas, un to apzinās arī zagļi, kam tukšie dzīvokļi svētkos var kļūt par vieglu laupījumu, norāda policija.

Policija aicina, izejot no mājas, pārbaudīt vai aizvērti visi logi un aizslēgtas durvis. Policija arī aicina gadījumā, ja kaimiņi šajās svētku dienās neizbrauks no mājām, vienoties, lai tie pievērš uzmanību arī jūsu mājoklim.

Policija šajās dienās strādās pastiprinātā režīmā un vajadzības gadījumā jūs kā ierasts varat zvanīt uz tālruņa numuriem 112 (zvanot no mobilā tālruņa) un 02 (zvanot no fiksētās tālruņa līnijas), kā arī vērsties personīgi tuvākajā policijas iecirknī.

Tāpat policija lūdz būt piesardzīgiem uz ceļiem, ievērot sabiedriskās kārtības normas un nesēsties pie stūres reibumā, kā arī neļaut to darīt citiem, un, atrodoties brīvā dabā, neatstāt bērnus vienus bez uzraudzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!