Foto: DELFI

Policija aizstāvēja Latvijas pilsoņu tiesības, arī pielietojot spēku, reaģējot uz kritiku gan sociālajos tīklos, gan no valdības vadītāja Krišjāņa Kariņa (JV), sociālajā tīkla "Twitter" raksta iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

Viņa uzsvērusi, ka tie, kas slavēja agresiju vai lietoja tās simboliku, ir aizturēti. Ieskaitot jaunieti ar Krievijas karogu.

Līdzīgu viedokli tviterī paudis arī ministres partijas biedrs, aizsardzības ministrs Artis Pabriks, kurš šobrīd pilda Ministru prezidenta pienākumus, kamēr Kariņš atrodas darba vizītē Kanādā.

Pabriks tviterī aicina šajā laikā visiem nedaudz nomierināt emocijas, tai skaitā arī politiķiem. "Padomju varas un kara slavinātāji ir aizturēti, savukārt, ziedus spārdīt ar kājām un stumt ar traktoriem ir primitīvi un nepiedienas civilizētai nācijai. Latvija ir drošībā un neviens to neapdraud," raksta Aizsardzības ministrs.


Līdzīgus vēstījumus platformā "Twitter" ierakstījuši arī citi abu ministru partijas biedri.

"Delfi" jau vēstīja, ka Kariņš sagaida Golubevas skaidrojumu saistībā ar otrdienas notikumiem pie pieminekļa Uzvaras parkā, kur pulcējās cilvēki, kas turpināja iepriekšējā dienā iesāktās 9. maija "svinības", izriet no premjera rakstītā sociālajā tīklā "Twitter".

"Necieņas izrādīšana pret Latvijas valstiskumu, vēsturisko pieredzi un Krievijas kara Ukrainā upuriem nav pieļaujama. Šodien notiekošais Pārdaugavā nav attaisnojams," rakstīja Kariņš, piebilstot, ka arī gaida attiecīgo dienestu rīcību.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka arī otrdien, 10. maijā, pie pieminekļa Uzvaras parkā Pārdaugavā cilvēki devās nolikt ziedus. Taču vakarā ap pulksten 22.30 Valsts policijas (VP) Speciālo uzdevumu bataljonam izdevies izklīdināt sanākušos, vēsta VP.

9. maijs ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju. Mūsdienās 9. maijs kļuvis par savdabīgu mobilizējošu datumu, kurā daļa bijušās PSRS iedzīvotāji, tai skaitā Latvijā, demonstrē savu kopības sajūtu. Plašākās svinības Latvijas teritorijā šajā datumā parasti notikušas pie pieminekļa Pārdaugavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!