Foto: LETA

Valsts policija un pilnsabiedrība "A26" pirmdien parakstījuši vienošanos, kas paredz līgumattiecību pirsmtermiņa izbeigšanu daļā par 17 "Citroen Jumpy" automašīnu piegādi Valsts policijas vajadzībām, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Vienošanās paredz, ka policija neprasa no pilnsabiedrības "A26" iepriekš aprēķināto līgumsodu vairāk nekā 60 000 eiro apmērā par līgumsaistību nepienācīgu izpildi, savukārt pilnsabiedrība pieņem atpakaļ iznomātās automašīnas. Par to abas puses vienosies, parakstot attiecīgu pieņemšanas-nodošanas aktu.

Jau ziņots, ka policija 5. janvārī paziņoja par vienpusēju atkāpšanos no auto piegādes līguma ar šī gada 6. februāri un līgumsoda aprēķināšanu.

Atkāpšanās no līguma bija saistīta ar to, ka Valsts policija neguva apstiprinājumu pilnsabiedrības "A26" spējai izpildīt līgumsaistības un nodrošināt piegādāto "Citroen Jumpy" automašīnu atbilstību "Euro 6" emisiju klasei.

Mēneša laikā starp pusēm panākta vienošanās par līgumattiecību pirmstermiņa izbeigšanu daļā par "Citroen Jumpy" auto piegādi.

Panāktā vienošanās neattiecas uz līguma darbību daļā par automobiļiem "Opel Mokka" un "Škoda Octavia", kurus Valsts policijai arī piegādājusi pilnsabiedrība "A26" – šajā daļa līgums starp pusēm paliek spēkā.

Pilnsabiedrības "A26" publiskais paziņojums liecina, ka šāds lēmums pieņemts, lai "neturpinātu ieilgušās pārrunas ar pasūtītāju par "Citroen Jumpy" dzinēju atbilstību vai neatbilstību "Euro 6" klasei".

"Pilnsabiedrība uzskatīja, ka strīda risināšana tiesā var negatīvi ietekmēt abu divu līgumslēdzēju darbību, kā arī nebūs izdevīga nevienai no pusēm, jo būs saistīta ar ievērojamu laika un līdzekļu patēriņu abām iesaistītajām pusēm," savu lēmumu paskaidro piegādātājs.

Pilnsabiedrība "A26" vērtēs, kā rīkoties ar pārņemtajām automašīnām un to aprīkojumu.

"Delfi" jau ziņoja, ka Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis saistībā ar "A26" pārstāvju iespējamo krāpšanu, piegādājot līguma prasībām neatbilstošas automašīnas, vērsās Ģenerālprokuratūrā.

13. janvārī Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors sāka kriminālprocesu, kvalificējot to pēc Krimināllikuma 18. nodaļas – noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu.

Kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšana uzdota Iekšējās drošības birojam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!