Foto: LETA

Beidzot sākoties ziemai, tiek prognozēts, ka sāks aizsalt ūdenstilpes, tāpēc Rīgas pašvaldības policija atgādina par aizliegumu kāpt uz ledus.

Rīgas Pašvaldības policija norāda, ka pērn septembrī stājās spēkā Rīgas domes saistošo noteikumu grozījumi, kuros noteikts - Rīgas pilsētas izpilddirektors ar rīkojumu var noteikt paaugstinātas ledus bīstamības periodu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā publiskās vietās esošajās ūdenstilpēs, kad aizliegts atrasties uz tās ledus.

Šobrīd šāds aizliegums ir spēkā.

Par noteikumu neievērošanu ir paredzēta administratīvā atbildība - naudas sods līdz 71 eiro. Savukārt, ja noteikumu prasību neievērošanas dēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, policija, neatliekamā medicīniskā palīdzība vai citi speciālie dienesti tiek iesaistīti cilvēku glābšanā, paredzētais naudas sods ir no 142 eiro līdz 350 eiro.

Atpūtai pie ūdens, tajā skaitā makšķerēšanai, jāsagādā nevis satraukumu un nepatīkamus starpgadījumus, bet gan patīkamas emocijas, skaidro Rīgas Pašvaldības policija. Pamanot personas, kas atrodas uz ledus, jāziņo Rīgas Pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes dežūrdaļai, zvanot uz tālruņa numuriem 67518202, 112 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!