Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Valsts policijā (VP) jau notiek dienesta pārbaude par notikumiem 10. maijā Pārdaugavā, kad atsevišķi policisti nav pildījuši "no augšas" dotās pavēles, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atklāja VP priekšnieks Armands Ruks.

Viņš uzsvēra, ka īpaši tiek izvērtēta uz vietas esošā komandējošā sastāva darbība, jo tieši šiem policistiem bija jāpieņem lēmumi, bet Ruks redzējis, ka stundas laikā netiekot pildītas dotās pavēles.

"Es, uz vietas aizbraucot, redzēju, kas mēģina kaut ko labot, bet kas nē," sacīja VP priekšnieks.

Skaidrojot policijas rīcību, Ruks atzīmēja, ka, iespējams, pie vainas arī bijusi situācija, kad policija bija Covid-19 ierobežojumu laikā strādāt "maigi", proti, brīdinot nevis sodot, taču 10. maijā bijusi nepieciešama cita pieeja.

Ruks, atbildot uz "Delfi" žurnālista jautājumu, apliecināja, ka sabiedrība tiks informēta par to, kuri tieši cilvēki zaudēs amatus.

"Delfi" jau rakstīja, ka otrdienas, 10. maija, rītā pie pieminekļa Uzvaras parkā ar ekskavatoru novākti tur 9. maijā noliktie ziedi. Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas meži" ziedus no pieminekļa pakājes novāca, jo pirmdien, dienas laikā, tie novītuši, bet naktī apsaluši. Uzņēmums skaidro, ka līdzīga kārtība piekopta arī citus gadus.

Pēc tam, otrdienas garumā, cilvēki atkal devās pie pieminekļa nolikt ziedus. Šajā laikā tikušas atskaņotas arī, piemēram, padomju laiku dziesmas, kā arī manīta Krievijas un Padomju Savienības simbolika. Otrdienas vakarā ap pulksten 22.30 Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljonam izdevies izklīdināt sanākušos.

Šie notikumi izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā, polarizējot un veicinot neapmierinātību gan šādas rīcības pretinieku, gan atbalstītāju vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!