Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki kādā dārza būdiņā Rīgā konstatējuši antisanitāros apstākļos dzīvojošus četrus bērnus, kuri nogādāti slimnīcā, informēja RPP Sabiedrisko attiecību sekretāra pienākumu izpildītājs Guntis Skride.
15.decembrī plkst.9 RPP Vidzemes priekšpilsētas pārvalde saņēmusi informāciju, ka Rīgā, Mārkalnes ielā klaiņo puskaila ap piecus gadus veca meitene.

Ierodoties noteiktajā adresē, pašvaldības policijas darbinieki sastapa veikala darbinieci, kura bija paglābusi meiteni no aukstuma. Mazā meitene skaidroja policijas darbiniekiem, ka māte atrodas darbā, bet patēvs dzēra un "izmeta" viņu no mājām. Meitenei uz kājām bija redzami zilumi.

Meitene nevarēja nosaukt savu dzīvesvietas adresi, bet varēja norādīja ceļu uz to. Kad pašvaldības policijas darbinieki ieradās meitenes norādītajā vietā, Jaunciema gatvē, tika konstatēts, ka meitenes dzīves vieta ir dārza būdiņa. Būdiņā tika sastapti vēl trīs bērni no viena līdz četru gadu vecumam un divi reibumā esoši vīrieši. Vīrieši nenoliedza, ka ir iedzēruši.

Būdiņā nebija elektrības, valdīja antisanitāri apstākļi un aukstums. Uz minēto vietu tika izsaukti neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki, kuri konstatēja, ka visiem bērniem ir veselības traucējumi. Bērni nogādāti slimnīcā.

Pret bērnu vecākiem uzsākta administratīvā lietvedība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!