Foto: AFP/Scanpix

Policija ir saņēmusi Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) iesniegumu par iespējamo krāpšanu, zirga gaļu uzdodot par liellopu gaļu un to izvērtēs, portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijas pārstāve Lita Juberte.

Iesniegumu policija saņēma pirmdien, tāpēc pagaidām par tālāku lietas virzību komentārus nesniedz.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka PVD, atklājot krāpšanos ar gaļu arī Latvijā, nolēma lūgt notikušo izvērtēt arī policijai. PVD uzskata, ka notikusi krāpšana un patērētāju maldināšana.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā vairākās Latvijas kautuvēs un vienā gaļas pārstrādes uzņēmumā - SIA "Forevers" - ir konstatētas aizdomīgas darbības ar zirga gaļu. Lopu kautuvei Ērgļu novadā "Aibi" tiks piemērots sods par pārtikas izsekojamības nenodrošināšanu 500 latu apmērā saistībā par to, ka kautuve uzņēmumam "Forevers" piegādāto zirga gaļu uzdevusi par liellopu gaļu.

Pārkāpumus PVD ir konstatējis arī trīs citās kautuvēs - SIA "Viļumene", ZS "Kalnpierbes" un SIA "Musino" -, kurās nav nodrošināta zirga gaļas izsekojamība. Aizdomas krīt arī uz gaļas pārstrādes uzņēmumu "Kuršu zeme" un "Rēzeknes gaļas kombinātu".

Eiropā zirga gaļas skandāls aizsākās Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!