Foto: DELFI

Valsts policija pēc iedzīvotāju ieteikuma ieviesusi vēl 13 jaunas fotoradaru atrašanās vietas, informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Lita Juberte.

Iespējamās fotoradaru atrašanās vietas var aplūkot VP mājas lapā, taču policija vērš uzmanību, ka tur pieejamā karte jāuztver tikai kā informatīvs materiāls un jāatceras, ka ceļu satiksmes noteikumi, tajā skaitā atļautais braukšanas ātrums, ir jāievēro jebkurā vietā.

Policija informē, ka pēdējās fotoradaru atrašanās vietas, kas ieviestas pēc iedzīvotāju lūgumiem, ir divi fotoradaru punkti Rēzeknes ielā, par kuru nepieciešamību policiju informēja vairāki iedzīvotāji. Arī Rīgas domes Satiksmes departaments saņēma iesniegumu no Rēzeknes ielas iedzīvotāja par to, ka autovadītāji, braucot pa šo ielu posmā no Dārzciema ielas līdz Ilūkstes ielai, krietni pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu un neievēro ceļa zīmi "Dzīvojamā zona", kas norāda, ka atļautais braukšanas ātrums nedrīkst pārsniegt 20 kilometrus stundā.

Tāpēc Rēzeknes ielā ieviestas divas iespējamās fotoradaru atrašanās vietas - Rēzeknes ielā pie nama Nr. 13 un Rēzeknes ielā pie krustojuma ar Preiļu ielu.

Tāpat pēc iedzīvotāju ieteikuma policija sākusi izvietot fotoradarus Rīgā, Ziepniekkalna ielā 100 metrus aiz Padures ielas 12, Ziepniekkalna ielā 12, Kantora ielā 81a un Kantora ielā 36a. Pēc vietējo ierosmes radari atradīsies arī Ķekavā, Gaismas ielā pie nama Nr. 9, Rāmavā pie mājas "Ceļmalītes", Katlakalnā, Pļavniekkalna un Asteru ielu krustojumā un Pļavniekkalna ielā pie nama Nr. 62.

Iedzīvotāju lūgums ir pamatā tam, ka fotoradars reizēm atrodas Berģos, Madaru un Upesciema ielu krustojumā, Baložos, Rīgas ielā pie nama Nr. 8 un Salacgrīvas novada Lielupes pagastā, autoceļa Rīga – Baltezers - Igaunijas robeža (Ainaži) 54,4 kilometrā.

VP atgādina, ka fotoradaru atrašanās vietu publicēšana kartē ir pašas policijas iniciatīva, labais nodoms informēt sabiedrību, to neregulē kādas normas, kas noteiktu, cik ilgā laikā kartē jāatzīmē jaunās radaru vietas. Valsts policijas darbinieki vienmēr cenšas ievietot kartē vietu operatīvi, pirms tajā reāli sācis darboties fotoradars, taču jāsaprot, ka pastāv arī cilvēciskais faktors un policijas resursi nav bezgalīgi, šis ir papildus darbs līdzās policijas tiešajiem pienākumiem, norāda Juberte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!