Foto: Pašvaldības policija

Saeima ceturtdien, 9. decembrī, otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā, kas paredz Valsts policijai un pašvaldību policijām tiesības sākt administratīvā pārkāpuma procesus par patvaļīgu iekļūšanu militārajos objektos.

Grozījumi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) likumā paredz noteikt kompetenci Valsts policijai un pašvaldību policijām līdztekus Militārajai policijai veikt administratīvā pārkāpuma procesus par patvaļīgu iekļūšanu militārajos objektos vai NBS apsargājamos objektos, kā arī par militāro objektu aprīkojuma bojāšanu vai iznīcināšanu.

Lai aktualizētu NBS uzdevumu īstenošanas pasākumus grozījumi arī paredz, ka militāro objektu apsardzi veic karavīri, zemessargi vai apsardzes komersants.

Grozījumi arī paredz, ka, lai nodrošinātu objektu aizsardzību un novērstu apdraudējumu, NBS ir tiesības pieprasīt un bez maksas saņemt no aizsargjoslā ap apsargājamo valsts aizsardzības objektu, esošā nekustamā īpašuma īpašnieka vai tiesiskā valdītāja informāciju, kas nepieciešama objekta aizsardzībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!