Iekšlietu ministrijas (IeM) un policijas vadības iecerētā struktūrvienību reformēšana paredz piecu prefektūru - Rīgas, Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales - izveidi, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" sacīja IeM valsts sekretārs Juris Rekšņa.

Izveidojot piecas prefektūras, tiks likvidētas pašreizējās 26 rajonu policijas pārvaldes. Rekšņa atzina, ka, iespējams, tiks samazināts arī rajonu policijas pārvalžu vadošais sastāvs.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, perfektūru centri varētu atrasties Rīgā, Liepājā, Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī.

Paredzēts, ka ar izstrādāto plānu policijas un ministrijas vadība 15.septembrī iepazīstinās premjeru Aigaru Kalvīti (TP), bet 20.septembrī tas tiks atrādīts valdībai.

Rekšņa atzina, ka šie plāni jāvērtē ļoti uzmanīgi, jo tie skar valsts iekšējo drošību.

"Šeit jābūt principam - desmit reizes nomēri, vienu reizi nogriez, jo ar valsts drošību un iekšējo drošību nedrīkst jokot," teica IeM valsts sekretārs.

Kā ziņots, Kārtības policijas priekšnieks Aivars Grigulis plānoto policijas struktūrvienības reformu pamato ar nepieciešamību novērst krasu personāla samazināšanos.

Policijas vadība jau kādu laiku strādājot pie struktūrvienības sakārtošanas plāna un atzīst, ka situācija, kāda valda pašreiz policijā, ir jāmaina. Kriminālpolicijas priekšnieks Jānis Vonda pašreizējo situāciju policijā raksturoja šādi: "Kā dzīvojām milicijas laikos, tā arī tagad dzīvojam. Nekas nav mainījies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!