Foto: LETA
Zemgales rajona tiesa Bauskā, izskatot krimināllietu pret bijušo policistu Jēkabu Bičevski par kautiņa neizšķiršanu Bauskas spēļu zālē, cietušajam dos laiku iepazīties ar iesniegtajiem dokumentiem.

Tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone skaidroja, ka šodien lietas izskatīšana atlikta, lai cietušais iepazītos ar iesniegtajiem dokumentiem. Plānots, ka lietas izskatīšana turpināsies 15.oktobrī no plkst.10.30.

Iepriekš lietas izskatīšana vairākkārt tika atlikta liecinieku neierašanās dēļ, tāpēc tika pieņemti lēmumi par piespiedu atvešanu.

Policijas pārstāve Ieva Sietniece informēja, ka kārtībnieks Bičevskis, kuru šajā lietā tiesā par kautiņa neizšķiršanu pie vietējās spēļu zāles, ir atvaļinājies no darba veselības stāvokļa dēļ.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais pildīja savus policijas kārtībnieka amata pienākumus, kad saņēma rīkojumu izbraukt uz spēļu zāli, lai apturētu konfliktu, kurš bija izcēlies starp vairākiem spēļu zāles apmeklētājiem. Pret vienu no konfliktā iesaistītajām personām spēļu zāles apsargs bija pielietojis asaru gāzi.

Pēc ierašanās notikuma vietā policists, pretēji amata pienākumiem veikt pasākumus, lai novērstu un pārtrauktu noziedzīgus nodarījumus un citus likumpārkāpumus, neiesaistījās konflikta apturēšanā, bet atgrūda vienu no konfliktā iesaistītajiem brīdī, kad tam sita otra persona.

Saskaņā ar apsūdzību, policists nesniedza palīdzību konflikta apturēšanā un necentās aizturēt vardarbību pielietojušo personu, bet gan iesēdās dienesta automašīnā, atstājot pie automašīnas nokritušo personu. Apsūdzētais turpināja atrasties dienesta automašīnā un nepildīja viņam ar likumu uzliktos pienākumus.

Turklāt policista rīcību kāds iedzīvotājs bija iemūžinājis video, kuru vēlāk publicēja interneta vietnēs.

Prokuratūras ieskatā, ar šādu neizdarību valsts amatpersona radīja būtisku kaitējumu pārvaldības kārtībai.

Toreizējam policistam apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 319.panta pirmās daļas par valsts amatpersonas bezdarbību. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!