Nākamgad pieaugs atalgojums amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, paredz valdības otrdien atbalstītie noteikumu grozījumi.

Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele portālam "Delfi" pavēstīja, ka noteikumi paredz palielināt amatpersonu mēnešalgu vidēji par 100 eiro (pirms nodokļu nomaksas), precizējot mēnešalgu skalu un palielinot mēnešalgas diapazona minimālo apmēru par 50 eiro un maksimālo apmēru - par 100 eiro. Kadetu mēnešalga savukārt pieaugs no 412,63 eiro līdz 433 eiro.

Grozījumi noteikumos par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm mēnešalgu un speciālajām piemaksām paredz arī palielināt piemaksas par speciālo dienesta pakāpi, izveidojot jaunu skalu pēc noteiktiem principiem, piemērojot "soli" septiņu eiro apmērā.

"Palielinot mēnešalgu, palielināsies arī piemaksas apmērs par nakts darbu un virsstundu darbu. Paredzēts finansējuma palielinājums arī materiālajai stimulēšanai," klāsta Skrebele.

Atalgojuma palielinājums 2016. gadā uzskatāms par jaunās darba samaksas ieviešanas sākuma stadiju.

Tāpat noteikts, ka jautājums par Iekšlietu ministrijai un Tieslietu ministrijai nepieciešamo papildu finansējumu jaunās darba samaksas sistēmas pilnīgai ieviešanai un darba samaksas paaugstināšanai amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm valdībā tiks skatīts kā prioritārs, veidojot 2017. gada budžetu un likumprojektu par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2017., 2018. un 2019. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!